Πρόσωπα

Γ. Μυλωνάκης: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ – Σύζυγος της Τίνας Μεσσαροπούλου

Ο Γιώργος Μυλωνάκης με τη σύζυγό του Τίνα Μεσσαροπούλου.

Είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Τίνα Μεσσαροπούλου και πατέρας δύο παιδιών

Ο Γιώργος Μυλωνάκης, έως σήμερα Γενικός Γραμματέας της Βουλής, είναι ένα από τα νέα πρόσωπα, που.. εισέρχονται στο νέο κυβερνητικό σχήμα ως ένας εκ των τριών υφυπουργών παρά τω πρωθυπουργώ. Εδώ και πολλά χρόνια υπό τη στήριξη του κόμματος διορίζεται σε διάφορες θέσεις του ελληνικού δημοσίου. Είναι παντρεμένος με την Τίνα Μεσσαροπούλου, που συμμετέχει στην πρωινή εκπομπή Happy Day της τηλεόρασης του Alpha.

Οι σπουδές

Ο κ. Μυλωνάκης γεννήθηκε στο Πέραμα Αττικής το 1973 και αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Περάματος, ενώ συνέχισε τις σπουδές του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας Πτυχίο Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών το 1997.

Το 2000 έλαβε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα με ειδίκευση στη Διεθνή Πολιτική & Ασφάλεια από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η πορεία του

Είναι έμπειρο στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης. Το 2003, διορίστηκε μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ στην Περιφέρεια Αττικής και το 2006 αποσπάστηκε στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης του Υπουργείου Οικονομικών.

Το 2008 μετά από δημόσια πρόσκληση μετατάχθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού όπου και υπηρέτησε ως Διευθυντής του Γραφείου Προέδρου και εκπρόσωπος τύπου της Ανεξάρτητης Αρχής.

Διατέλεσε Ειδικός Σύμβουλος των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από το 2013 έως το 2015 και ασχολήθηκε κυρίως με θέματα διαφάνειας, λογοδοσίας και ενίσχυσης της πειθαρχικής ευθύνης των στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

Το 2015 ορίστηκε τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς. Το 2016 αποσπάστηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και ορίστηκε Σύμβουλος Θεσμών και Διαφάνειας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Υπήρξε Πρόεδρος και Μέλος Ομάδων Εργασίας του Υπουργείου Οικονομικών για τη λειτουργία της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων.

Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων στον εβδομαδιαίο, ημερήσιο και ειδικό έντυπο και περιοδικό τύπο.

Είναι Εισηγητής και μέλος του Μητρώου Κύριου Διδακτικού Προσωπικού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στις θεματικές ενότητες “Ευρωπαϊκά θέματα”, “Ιστορία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης”, “Ευρωπαϊκή Ένωση – Θεσμοί και Πολιτικές”. Μιλάει Αγγλικά.

Είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Τίνα Μεσσαροπούλου, που συμμετέχει στην εκπομπή Happy Day της Σταματίνας Τσιμτσιλή, και πατέρας δύο παιδιών.

Το ερώτημα πάντως είναι αν ο κ. Μυλωνάκης θα καλύψει το κενό που άφησαν με την αναγκαστική παραίτησή τους οι Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πολιτική

close menu