Διεθνή

G42: Η εταιρεία των Εμιράτων επενδύει 2 δισ. δολάρια για data center στο Βιετνάμ

Financialreport.gr

Το σχέδιο υλοποιείται σε συνεργασία με τρεις τοπικούς εταίρους: την τεχνολογική εταιρεία FPT Corp.,την επενδυτική VinaCapital και τον όμιλο Viet Thai Group

Τη δημιουργία τεράστιου data center (hyperscale) στο Χο Τσι Μινχ, τη μεγαλύτερη επιχειρηματική μητρόπολη του Βιετνάμ, σχεδιάζει η εταιρεία G42, που υποστηρίζεται από το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Άμπου Ντάμπι, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του επίσημου Πρακτορείου Ειδήσεων του Βιετνάμ.

Η επένδυση υπολογίζεται στα 2 δισ. δολάρια και υλοποιείται σε συνεργασία με τρεις τοπικούς εταίρους: την τεχνολογική εταιρεία FPT Corp.,την επενδυτική VinaCapital και τον όμιλο Viet Thai Group.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι Αρχές της πόλης βρίσκονται σε διαδικασία συμβουλευτικής αξιολόγησης με τον πρωθυπουργό, χωρίς να έχει οριστεί ακόμα σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.

Η επένδυση εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης γεωστρατηγικής στροφής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προς τη Νοτιοανατολική Ασία, με στόχο την τεχνολογική διαφοροποίηση, τη βελτιστοποίηση ψηφιακών υποδομών και την ενίσχυση της παρουσίας σε αναδυόμενες αγορές δεδομένων.

Τι σημαίνει ένα hyperscale data center για το Βιετνάμ

Η ανάπτυξη hyperscale data center -υποδομών δηλαδή που υποστηρίζουν τεράστιους όγκους αποθήκευσης, cloud υπηρεσιών και τεχνητής νοημοσύνης- θεωρείται κομβικής σημασίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Βιετνάμ, αλλά και για τη συνολική επανατοποθέτηση της χώρας ως hub τεχνολογίας στην Ασία.

Η συνεργασία με τη G42, έναν από τους πλέον φιλόδοξους παίκτες στον χώρο των AI υποδομών και των big data, αναμένεται να προσδώσει τεχνογνωσία, κεφάλαιο και διεθνές κύρος στην τοπική αγορά.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu