Ο διευθύνων σύμβουλος της Crowdstrike, George Kurtz, εξέδωσε ανακοίνωση αποδεχόμενος την ευθύνη της εταιρείας του, διευκρινίζοντας ότι επηρεάστηκαν μόνο τα Windows και ότι δεν πρόκειται για επίθεση
Η Crowdstrike εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα προβλήματα που παρέλυσαν τα υπολογιστικά συστήματα σε πολλές μεγάλες εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία παραδέχτηκε ότι ρο πρόβλημα προήλθε από “ελάττωμα” στην “ενημέρωση περιεχομένου”.
Συγκεκριμένα ο George Kurtz, διευθύνοντος συμβούλου της Crowdstrike, αναφέρει πως πράγματι επηρεάστηκαν τα συστήματα των Windows αλλά όχι των Mac και Linux. Διευκρινίζει πως δεν πρόκειται για περιστατικό ασφαλείας ή κυβερνοεπίθεση.
Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του George Kurtz, διευθύνοντος συμβούλου της Crowdstrike:
“Η Crowdstrike εργάζεται ενεργά με πελάτες της, που επηρεάζονται από ένα ελάττωμα που εντοπίστηκε σε μια ενημερωμένη έκδοση περιεχομένου για κεντρικούς υπολογιστές των Windows.
“Οι κεντρικοί υπολογιστές Mac και Linux δεν επηρεάζονται. Δεν πρόκειται για περιστατικό ασφαλείας ή κυβερνοεπίθεση.
«Το ζήτημα έχει εντοπιστεί, έχει απομονωθεί και συνεχίζεται η επιδιόρθωση.
«Παραπέμπουμε τους πελάτες στην πύλη υποστήριξης για τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε πλήρεις και συνεχείς ενημερώσεις στον ιστότοπό μας.
«Συνιστούμε περαιτέρω στους οργανισμούς να διασφαλίσουν ότι επικοινωνούν με τους εκπροσώπους της Crowdstrike μέσω επίσημων καναλιών.
«Η ομάδα μας έχει κινητοποιηθεί πλήρως για να διασφαλίσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα των πελατών του Crowdstrike».
Έκτακτη είδηση: Κόλλησαν τα Windows σε τράπεζες, πτήσεις και μέσα ενημέρωσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Jan Κaras: Ο CEO του ΟΠΑΠ επενδύει στην Ελλάδα
- Ασφάλειες: Η αφαίμαξη με τα συμβόλαια υγείας συνεχίζεται – Έφθασαν τα ειδοποιητήρια με νέες αυξήσεις 9%
- Ιβάν Σαββίδης: «Πακετάρει» τα μέσα ενημέρωσης και ρίχνει νέο χρήμα στο Open
- Coca Cola 3E: Τί φέρνουν στην κατανάλωση οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αύξηση του καφέ
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις