Οι τιμές της ενέργειας μειώθηκαν κατά 11,7% σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα πριν από ένα χρόνο
Ετήσια μείωση 4,4% σημείωσαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία τον Ιανουάριο, όπως έδειξε η στατιστική υπηρεσία της χώρας Destatis σε έκθεσή της. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 0,2%.
Οι τιμές της ενέργειας μειώθηκαν κατά 11,7% σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα πριν από ένα χρόνο και υποχώρησαν κατά 0,1% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2023. Οι τιμές των ενδιάμεσων αγαθών διολίσθησαν κατά 3,7% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2023 και αυξήθηκαν κατά 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Εν τω μεταξύ, οι τιμές των κεφαλαιουχικών αγαθών σημείωσαν άλμα 3% σε ετήσια βάση και αυξήθηκαν κατά 0,7% σε μηνιαία βάση.
Στις τιμές των διαρκών καταναλωτικών αγαθών παρατηρήθηκε ετήσια αύξηση 1,6% και μηνιαία 0,3%. Οι τιμές των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών ήταν υψηλότερες κατά 1,1% σε ετήσια βάση και κατά 0,1% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματοδότηση 13,5 εκατ. ευρώ για στήριξη της δημοσιογραφίας από την ΕΕ
- ΕΕ: Εχει τόσο εμπιστοσύνη στον Τραμπ που ετοιμάζει «Plan B» για ειρηνευτικό σχέδιο και κυρώσεις κατά της Ρωσίας
- Η AKTOR εξαγόρασε και την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις από τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ
- Παρελθόν από τη Hellenic Train ο πρόεδρος των μηχανοδηγών Κώστας Γενιδούνιας
- Κομισιόν: Ενέκρινε την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού Alpha από United και Motor Oil
- Ευρωπαϊκές αγορές: Θετικό κλείσιμο μετά τα στοιχεία για την πτώση του το αμερικανικού ΑΕΠ
- Μπλε Κέδρος: Στα 9,05 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2024
- Yalco – Κωνσταντίνου ΑΕ: Υπέγραψε συμφωνία εξυγίανσης με τους πιστωτές της
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις