Δεν υπάρχει καμία ελληνογερμανική συμφωνία για περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας, σπεύδει να ξεκαθαρίσει το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, στον απόηχο της χθεσινής συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τον Γερμανό ομόλογό του Wolfang Schaeuble στο Βερολίνο, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας η χθεσινή συζήτηση ανάμεσα στον Schaeuble και τον Χαρδούβελη ήταν μη δεσμευτική.
Παράλληλα η Γερμανία αρνείται ότι ο Schaeuble υποστήριξε την πρόωρη έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο.
Είναι προφανές ότι το Βερολίνο σπεύδει να διαλύσει τις προσδοκίες για αναφανδόν στήριξη της γερμανικής κυβέρνησης προς την Ελλάδα, στη συζήτηση για την επόμενη ημέρα της εξόδου από το μνημόνιο.
Παράλληλα «αδειάζει» τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, ο οποίος μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι η Γερμανία έχει άποψη για το τι πρέπει να γίνει και θα βοηθήσει την Ελλάδα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων: Ψήφισμα υπέρ των αγροτών, καλεί την κυβέρνηση σε διάλογο
- Φον ντερ Λάιεν: Η επόμενη εβδομάδα θα είναι αποφασιστική για την Ουκρανία
- Ποιος πλήρωσε 870 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ προκαταβολικά για τους λογαριασμούς του 2026
- ΟΠΕΚΕΠΕ: 14 προσαγωγές στην Κρήτη σε επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τις παράνομες επιδοτήσεις
- Προϋπολογισμός 2026: Αρχίζει στην Ολομέλεια της Βουλής η πενθήμερη συζήτηση
- Wolt: Οι καθυστερήσεις στην παράδοση και τα παράπονα του πολιτικού ανδρός
- Κίνηση στους δρόμους: Σημαντικές καθυστερήσεις σε Κηφισό και Κηφισίας
- Η Λεόντειος Σχολή συγχαίρει τον απόφοιτό της Κ. Πιερρακάκη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








