Ο τομέας των υπηρεσιών συρρικνώθηκε για πρώτη φορά μετά από οκτώ μήνες - Βαθιά ύφεση και στην μεταποίηση
Η γερμανική επιχειρηματική δραστηριότητα συρρικνώθηκε τον Αύγουστο με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και πάνω από τρία χρόνια , σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα.
Ο γερμανικός δείκτης PMI υποχώρησε στο 44,7 από το 48,5 του Ιουλίου, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020 και διαψεύδοντας τις προσδοκίες των αναλυτών για μέτρηση στο 48,3, σημειώνει το Reuters. Η είδηση προκάλεσε πίεση στο ευρώ και πτώση στις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων.
Ο σύνθετος δείκτης PMI παρακολουθεί τους τομείς των υπηρεσιών και της μεταποίησης, οι οποίοι μαζί αντιπροσωπεύουν πάνω από τα δύο τρίτα της γερμανικής οικονομίας. Η βαθύτερη ύφεση της μεταποιητικής παραγωγής συνοδεύτηκε από συρρίκνωση της δραστηριότητας των υπηρεσιών.
«Οποιαδήποτε ελπίδα ότι ο τομέας των υπηρεσιών θα μπορούσε να σώσει τη γερμανική οικονομία έχει σβήσει», δήλωσε ο Cyrus de la Rubia, επικεφαλής οικονομολόγος στην Εμπορική Τράπεζα του Αμβούργου. «Αντίθετα, ο τομέας των υπηρεσιών πρόκειται να ακολουθήσει την ύφεση της μεταποίησης, η οποία φαίνεται να έχει ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο».
Η επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών συρρικνώθηκε για πρώτη φορά μετά από οκτώ μήνες. Η ένδειξη του κλάδου υποχώρησε στο 47,3 από 52,3, σημειώνοντας χαμηλό εννέα μηνών.
Ο μεταποιητικός PMI αυξήθηκε στο 39,1 τον Αύγουστο από 38,8 τον Ιούλιο, αλλά παρέμεινε βαθιά σε έδαφος συρρίκνωσης, σύμφωνα με την έρευνα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματιστήριο: Άλμα (+3,17%) στο ταμπλό και στον τζίρο, με ισχυρά κέρδη για τράπεζες και ράλι από Viohalco
- ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Ανακοίνωση νέου Επικεφαλής Μονάδας Εξυπηρέτησης Μετόχων και Εταιρικών Ανακοινώσεων
- Y/KNOT INVEST A.E. - Ανακοίνωση Ρυθμιζόμενης Πληροφορίας – Έναρξη Προγράμματος Επαναγοράς Ιδίων Μετοχών
- ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. - Μηνιαία Εξέλιξη Κίνησης_Απρίλιος 2026
- ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. - Βασικά οικονομικά στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2026 και η γενική εξέλιξη σε κάθε τομέα δραστηριότητας
- ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ ΑΕΕΑΠ - Γνωστοποίηση δωρεάν διάθεσης ιδίων μετοχών
- Πιερρακάκης στο Reuters: Η Ελλάδα αποπληρώνει πρόωρα 6,9 δισ. ευρώ χρέους τον Ιούνιο
- AUSTRIACARD HOLDINGS AG - AUSTRIACARD HOLDINGS AG: Έγκριση διάθεσης ιδίων μετοχών στο πλαίσιο του Share Option Program της 30 Ιουνίου 2023
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








