Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 17.000 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα
Στο 6% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας τον Σεπτέμβριο στη Γερμανία σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και ανταποκρινόμενο στις προσδοκίες, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης (Bundesagentur fuer Arbeit) στην έκθεσή της.
Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 17.000 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ελαφρώς περισσότερο από τις προβλέψεις, και κατά 179.000 σε αντίθεση με τον Σεπτέμβριο του 2023, στα 2.806.000. Τον Αύγουστο, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 2.000.
Η υποαπασχόληση, η οποία αντιπροσωπεύει τόσο την ανεργία όσο και εκείνους που επηρεάζονται από τις πολιτικές της αγοράς εργασίας ή τη βραχυπρόθεσμη αδυναμία εργασίας, ενισχύθηκε κατά 132.000 άτομα σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο και ανήλθε σε 3.569.000.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
- Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ και στις σήραγγες Αγ. Κωνσταντίνου – Καμένων Βούρλων
- Κύπρος: Έλαβε αιτήματα για απομάκρυνση πολιτών της ΕΕ από τη Μ. Ανατολή
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με κέρδη όλοι οι δείκτες παρά την ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή
- Σαράντης: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου μέσω ακύρωσης 3,15 εκατ. ιδίων μετοχών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις