Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 17.000 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα
Στο 6% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας τον Σεπτέμβριο στη Γερμανία σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και ανταποκρινόμενο στις προσδοκίες, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης (Bundesagentur fuer Arbeit) στην έκθεσή της.
Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 17.000 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ελαφρώς περισσότερο από τις προβλέψεις, και κατά 179.000 σε αντίθεση με τον Σεπτέμβριο του 2023, στα 2.806.000. Τον Αύγουστο, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 2.000.
Η υποαπασχόληση, η οποία αντιπροσωπεύει τόσο την ανεργία όσο και εκείνους που επηρεάζονται από τις πολιτικές της αγοράς εργασίας ή τη βραχυπρόθεσμη αδυναμία εργασίας, ενισχύθηκε κατά 132.000 άτομα σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο και ανήλθε σε 3.569.000.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μελίντα Φρεντς Γκέιτς για Έπσταϊν: «Είμαι τόσο χαρούμενη που είμαι μακριά από όλη αυτή τη λάσπη»
- Εγκαίνια κέντρου καινοτομίας στα Ιωάννινα
- Η Texas Instruments εξαγοράζει τη Silicon Labs με 7,5 δισ. δολ.
- Η Airbus που αυξάνει την παραγωγή στρατιωτικών αεροσκαφών
- Επανεκκίνηση σχέσεων Τουρκίας, Αιγύπτου με φόντο Λιβύη, Γάζα και Ανατολική Μεσόγειο
- Δικαστική απόφαση ακυρώνει τη σύμβαση CK Hutchison με Παναμά για τα λιμάνια
- Πως τα Ατομα με Αναπηρία θα απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας
- Ιμάμογλου: Η εισαγγελία ζητεί 20 έτη κάθειρξης για «πολιτική κατασκοπεία»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








