Πολιτική

Γιουχαΐσματα και αποδοκιμασίες για τον Άδωνι στο Θριάσιο – «Μόνον φασαρία κάνετε» – Ύμνοι στους δωρητές

Ο υπ. Υγείας εγκαινίασε την Ειδική Μονάδα για τις Νευρομυασθένειες, που οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ως προεκλογική «φιέστα», αφού λειτουργεί εδώ και μήνες

Με έντονες αποδοκιμασίες και συνθήματα υποδέχθηκαν τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη εργαζόμενοι στο Θριάσιο νοσοκομείο. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου πραγματοποίησαν διαμαρτυρία ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την κατάρρευση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και με πανό και συνθήματα υποδέχτηκαν τον κ. Γεωργιάδη.

Ο υπουργός βρέθηκε στο νοσοκομείο, προκειμένου να επιθεωρήσει τα έργα αναβάθμισης του νοσοκομείου και να εγκαινιάσει την Ειδική Μονάδα για τις Νευρομυασθένειες, που οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ως προεκλογική «φιέστα», καθώς σημειώνουν πως η μονάδα λειτουργεί εδώ και μήνες.

Γιατροί και νοσηλευτές κατήγγειλαν το σόου με συνθήματα, και ανάγκασαν τον Άδωνι Γεωργιάδη να τους δώσει το λόγο και να αφήσει τον μονόλογο.

Αρχίζοντας την τοποθέτησή του ο εργαζόμενος του Θριάσιου νοσοκομείου θύμισε στον υπουργό Υγείας, ότι η «κυβέρνηση υποδέχθηκε τους Υγειονομικούς του νοσοκομείου και κατοίκους της περιοχής με ΜΑΤ».

«Διαβεβαιώνουμε τον υπουργό και τον διοικητή του νοσοκομείου ότι δεν είμαστε εγκληματίες, ούτε αυτοί που φωνάζουμε είμαστε. Είμαστε αυτοί που δουλεύουν και κρατάνε τα νοσοκομεία όρθια» τόνισε.

Και συνέχισε αιχμηρά «λήγουν οι συμβάσεις μας ενώ είμαστε αυτοί που δουλεύουμε στις ΜΕΘ και στις υποστελεχωμένες κλινικές, του νοσοκομείου που έχει 310 κενές οργανικές θέσεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων».

Ο ίδιος ανέφερε ότι «οι προσλήψεις που γίνονται είναι λιγότερες από εκείνους που φεύγουν» με αποτέλεσμα τα κενά να παραμένουν.

Σημείωσε με νόημα ότι «αυτά είναι που παρέλειψε να αναφερθεί ο υπουργός» και πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του μητρώου των δημοσίων υπαλλήλων, ο αριθμός των μονίμων εργαζομένων το 2013 ήταν 90.000 και τώρα έχει πέσει στους 70.000».

«Επίσης, 300 συνάδελφοι συμβασιούχοι που κρατάνε το νοσοκομείο, από 31/12 δεν ξέρουν αν θα έχουν δουλειά».

Κατήγγειλε ότι «η διοίκηση του νοσοκομείου έπειτα από εντολή του υπουργείου προωθεί την παραχώρηση της καθαριότητας σε ιδιωτική εταιρεία και 40 συμβασιούχοι θα απολυθούν».

Τόνισε ότι ο υπουργός παρέλειψε να αναφέρει ότι «1.400 ασθενείς είναι σε πολύμηνη λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν στο Θριάσιο, λόγω των ελλείψεων προσωπικού».

«Στο νοσοκομείο λειτουργούν μόνο 7 από τις 13 χειρουργικές αίθουσες» και καυστικά αποκάλυψε ότι «είμαστε το μοναδικό νοσοκομείο της δυτικής αττικής, δίπλα στα διυλιστήρια και μερικοί νομίζουν ότι με δωρεές και χορηγίες θα ξεχάσουμε τους νεκρούς» εργαζόμενους των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Και συνέχισε καταγγέλλοντας πως το Θριάσιο είναι «το μοναδικό νοσοκομείο που δεν υπάρχει μαγνητικός τομογράφος, με αποτέλεσμα ακόμα και οι νοσηλευόμενοι ασθενείς του νοσοκομείου να τους φορτώνουν σε ασθενοφόρα και να τους πηγαίνουν σε ιδιωτικά κέντρα».

Καταρρίπτοντας το αφήγημα του υπουργείου Υγείας υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει ψηφιακός τομογράφος μαστού με αποτέλεσμα χιλιάδες γυναίκες της δυτικής Αττικής για τον προληπτικό τους έλεγχο να αναγκάζονται να πληρώνουν όταν παύουν τα ειδικά προγράμματα».

Και γλαφυρά υπενθύμισε ότι δεν «δεν υπάρχουν τραυματιοφορείς και όποιος έρθει στα επείγοντα θα σύρει ο ίδιος το καρότσι του».

«Είναι πρόκληση για εμάς η παρουσιάσου υπουργού σήμερα, καθώς στη Βουλή έχει αναφέρει ότι το Θριάσιο δεν είναι από τα αδικημένα νοσοκομεία» σημείωσε ο υγειονομικός.

«Το σύστημα υγείας το στηρίζουν οι εργαζόμενοι που με θάρρος και χωρίς να λογαριάζουν κούραση, παρά τους χαμηλούς μισθούς και την επαγγελματική εξουθένωση. Δεν το κρατάει κανένας δωρητής. Εμείς το κρατάμε το νοσοκομείο είτε το θέλετε είτε όχι», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια με τα οποία παρενέβη ο γιατρός Γ. Γαλανόπουλος, μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ.

Και γλαφυρά υπενθύμισε ότι δεν «δεν υπάρχουν τραυματιοφορείς και όποιος έρθει στα επείγοντα θα σύρει ο ίδιος το καρότσι του».

«Είναι πρόκληση για εμάς η παρουσιάσου υπουργού σήμερα, καθώς στη Βουλή έχει αναφέρει ότι το Θριάσιο δεν είναι από τα αδικημένα νοσοκομεία» σημείωσε ο υγειονομικός.

Ο Γεωργιάδης μετέδιδε… live στο Facebook 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Άδωνις Γεωργιάδης που – αλλιώς περίμενε την επίσκεψή του στο Θριάσιο – όση ώρα ήταν εκεί μετέδιδε live στο Facebook όλα όσα λάμβαναν χώρα.

Αργότερα έγραψε για όσα συνέβησαν σε ανάρτηση του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης: «Εδώ μπορείτε να δείτε πώς αντιμετώπισα χθες την επίθεση των συνδικαλιστών στο Θριάσιο Νοσοκομείο και το πώς τελικά δεν είχαν να πουν απολύτως τίποτε πλέον από το να κάνουν φασαρία. Έχει γίνει κουραστικό πάντως να φωνάζουν για όλα, να βρίζουν τους δωρητές, να μας κατηγορούν για όλα και μετά μην έχουν ούτε ένα επιχείρημα. Πραγματικά αξίζει να το δείτε».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

«Χθες με τον Μάριο Θεμιστοκλέους επισκεφθήκαμε το Θριάσειο Νοσοκομείο Ελευσίνος για να επιθεωρήσουμε τα έργα αναβάθμισης του εξαιρετικού αυτού Νοσοκομείου και να εγκαινιάσουμε την Ειδική Μονάδα για τις Νευρομυασθένειες που με την χορηγία του ζεύγους Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου και επιμέλεια της MDA Hellas φτιάξαμε εκεί.

Το Νοσοκομείο αυτό είναι ένα άριστο παράδειγμα συνεργασίας του Κράτους και ιδιωτών ευεργετών. Εκεί το Ίδρυμα «Ιωάννης Λάτσης» με την επιμέλεια της εξαιρετικής κας Μαριάννας Λάτση έχει φτιάξει το «Λάτσειο» Κέντρο Εγκαυμάτων. Το πλέον σύγχρονο Νοσοκομείο για την θεραπεία εγκαυμάτων στην Ανατολική Ευρώπη. Την ευγνωμονούμε.

Μέσα στο Λάτσειο και σε συνεργασία με το Ίδρυμα, το ζεύγος Μαρτίνου πλήρωσε όλα τα έξοδα ώστε η MDA Hellas να φτιάξει την πρώτη ολοκληρωμένη Μονάδα για τις Νευρομυικών Παθήσεων Ενηλίκων για την Δυτική Αττική.

Παράλληλα το Υπουργείο Υγείας μέσω του ΤΑΑ ήδη εκτελεί έργα νέων ΤΕΠ και νέου Κέντρου Διοικήσεως ύψους 5.000.000€ και μέσω του ΕΣΠΑ και του Εξοικονομώ επιπλέον 5.500.000€ έργα για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου.

Πραγματικός οργασμός έργων λοιπόν εκεί με το Υπουργείο Υγείας να είμαστε από πάνω.

Πηγαίνοντας όμως εκεί, για να συνεορτάσουμε με τους ασθενείς και τους δωρητές την έναρξη λειτουργίας αυτού του σημαντικού για την υγεία των ασθενών έργου, μας περίμεναν οι γνωστοί συνδικαλιστές της Αριστεράς με τα γνωστά πανό, τις ντουντούκες, τις φωνές κλπ. Πέρασαν μάλιστα μέσα στο Νοσοκομείο και προσπάθησαν με τις φωνές τους να σταματήσουν και να ακυρώσουν την τελετή των εγκαινίων.

Δεν υποχωρήσαμε, η αίθουσα γέμισε και μετά την ομιλία μου κάλεσα έναν από τους συνδικαλιστές να πουν ενώπιον των προσκεκλημένων τα αιτήματά τους. Μπροστά σε όλους λοιπόν έγινε διάλογος δικός μου και αυτών και ευχαριστώ και τους παρισταμένους και τους ασθενείς για το τόσο θερμό χειροκρότημα που μου επεφύλαξαν.

Απεδείχθη ότι δεν είχαν ούτε ένα σοβαρό επιχείρημα και σε όσα σπουδαία γίνονται στο Νοσοκομείο δεν είχαν να αντιπαραβάλουν απολύτως τίποτε. Μόνον γκρίνια, κατηγορίες και φασαρία.

Στην συνέχεια η Πρόεδρος της MDA Hellas κα Λαβίδα, την οποία θερμά ευχαριστώ, μας μίλησε για το τί έχει κανει η MDA σε όλη την Ελλάδα για τους ασθενείς με Μυασθένειες.

Η πιο συγκινητική στιγμή όμως ήταν όταν η ασθενής με μυασθένεια κα Τζένη, πήρε τον λόγο και μίλησε για την ζωή της πως αισθάνθηκε όταν κάθησε για πρώτη φορά στο αμαξίδιο, πως η MDA βοήθησε αυτήν και άλλους ασθενείς από τα πρώτα τους βήματα και το γιατί αυτή η Μονάδα τους δίνει ελπίδα!

Μετά τελέστηκε ο Αγιασμός και εγκαινιάσαμε την Μονάδα. Θέλω να τονίσω ότι οι παριστάμενοι συνδικαλιστές μετά τον διάλογο μας σταμάτησαν την φασαρία και κυρίως κατά την τελετή του Αγιασμού δεν ακούστηκε κιχ…

Όλα αυτά μπορείτε να τα δείτε στο live που ανέβασα εδώ χθες!

Ευχαριστώ τον Διοικητή κ. Αντωνίου για την καλή του δουλειά αλλά κυρίως τους δωρητές κα Μαριάννα Λάτση, το ζεύγος Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου, το ζεύγος Δαυίδ και την κα Λαβίδα και την MDA Hellas.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu