Μοιρασμένες οι απόψεις για το πότε θα επιλέξει η κεντρική τράπεζα να οδηγήσει τα επιτόκια στο 4% - Για Μάρτιο βλέπουν τη μείωση…
Οι οικονομολόγοι βλέπουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αυξάνει τα επιτόκια για τελευταία φορά ώστε να τιθασεύσει τον πληθωρισμό – απλώς δεν είναι σίγουροι ότι θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα.
Έρευνα του Bloomberg δείχνει σχεδόν ομοιόμορφο διαχωρισμό μεταξύ εκείνων που αναμένουν μια 10η συνεχόμενη αύξηση την Πέμπτη και εκείνων που περιμένουν μια «παύση» πριν το επιτόκιο καταθέσεων φτάσει στο ρεκόρ του 4% τον Οκτώβριο.
Οι ερωτηθέντες εκτιμούν, επίσης, ότι η ΕΚΤ θα επιβεβαιώσει έως τον Δεκέμβριο ότι το κόστος δανεισμού βρίσκεται στην κορυφή του. Προβλέπουν σε μια πρώτη μείωση των επιτοκίων κατά τον Μάρτιο.
Τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν τις αποκλίνουσες απόψεις στο Διοικητικό Συμβούλιο. Οι απόψεις κυμαίνονται από αυτή του Σλοβάκου Peter Kazimir, ο οποίος θα ήθελε μια ακόμα αύξηση των επιτοκίων αυτόν τον μήνα για να διασφαλιστεί ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει πράγματι στο στόχο του 2% – μέχρι του Πορτογάλου Mario Centeno, ο οποίος ανησυχεί για τις συνέπειες που θα έχει για την οικονομία μια υπερβολική κίνηση.
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής μπορεί επίσης να περιμένουν τη Fed, η οποία συνεδριάζει μία ημέρα πριν από την ανακοίνωση της ΕΚΤ και η οποία εκτιμάται ότι θα αφήσει αμετάβλητο το κόστος δανεισμού.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τέσσερις υπουργοί παραιτήθηκαν και ζητούν αποχώρηση Στάρμερ
- Μέρισμα 2,20 ευρώ ανά μετοχή διανέμει η ΟΛΘ Α.Ε. για τη χρήση 2025
- ΔΕΗ: Προσαρμοσμένα EBITDA 700 εκατ. στο α΄τρίμηνο – Διανομή μερίσματος 0,80 ευρώ ανά μετοχή
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- ORILINA PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- Χρηματιστήριο: Ρευστοποιήσεις (-1,26%) με οδηγό τις τράπεζες – Ράλι 6,52% από Ideal
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- ΛΑΜΨΑ Α.Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








