Η τράπεζα πιστεύει ότι τα δύσκολα με τη νομισματική και δημοσιονομική πολιτική έχουν τελειώσει
Η Goldman Sachs έχει μεγάλες προσδοκίες για το 2024 για την παγκόσμια οικονομία, λόγω της αύξησης του εισοδήματος και της εκτίμησης ότι οι χειρότερες αυξήσεις επιτοκίων έχουν ήδη γίνει.
Η τράπεζα προβλέπει ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 2,6% το επόμενο έτος σε ετήσια μέση βάση, πάνω από την πρόβλεψη συναίνεσης 2,1% των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg.
Οι ΗΠΑ αναμένεται να ξεπεράσουν και πάλι άλλες ανεπτυγμένες αγορές με εκτιμώμενη ανάπτυξη 2,1%, δήλωσε η Goldman που πιστεύει ότι τα δύσκολα με τη νομισματική και δημοσιονομική πολιτική έχουν τελειώσει.
Για να περιορίσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ξεκίνησε την επιθετική εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων τον Μάρτιο του 2022, καθώς ο πληθωρισμός ανέβηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 40 ετών. Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι «δεν είναι σίγουρος» ότι η Fed έχει κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εκ νέου αύξησης των επιτοκίων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χάπια αδυνατίσματος: Πώς η μακροχρόνια χρήση γίνεται «χρυσωρυχείο» για τις φαρμακευτικές
- Σουηδία: Εκλογικό θρίλερ με διαφορά 0,3 μονάδων – Η ακροδεξιά διεκδικεί για πρώτη φορά υπουργεία
- CEO της Anthropic: «Να επιβραδύνουμε την AI» – Ο κίνδυνος να χάσουμε τον έλεγχο
- Ιράν και ΗΑΕ βρίσκουν κοινό έδαφος στη σύνοδο των BRICS
- Οι Χούθι απειλούν τη στρατηγική πύλη της Ερυθράς Θάλασσας
- Σαουδική Αραβία: Κλείνει ο κρίσιμος πετρελαιαγωγός East-West μετά από επίθεση με drones
- Oracle: Τα 664 δισ. δολάρια που ενθουσίασαν τους αναλυτές – Τι βλέπει τώρα η Wall Street
- WSJ: Κινεζικές δορυφορικές εικόνες φέρεται να βοήθησαν το Ιράν στο χτύπημα που σκότωσε 3 Αμερικανούς
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








