Εκτιμά ότι ο χαμηλός πληθωρισμός και η ακόμα ανθεκτική αγορά εργασίας υποδηλώνουν ότι η Federal Reserve μπορεί να μην χρειαστεί να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια
Η Goldman Sachs βλέπει τώρα πιθανότητα 15% οι ΗΠΑ να διολισθήσουν στην ύφεση, έναντι 20% που ήταν προηγουμένως, καθώς ο χαμηλός πληθωρισμός και η ακόμα ανθεκτική αγορά εργασίας υποδηλώνουν ότι η Federal Reserve μπορεί να μην χρειαστεί να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια.
«Πρώτον, το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα φαίνεται ότι θα επιταχυνθεί εκ νέου το 2024 λόγω της συνεχούς σταθερής αύξησης των θέσεων εργασίας και της αύξησης των πραγματικών μισθών», δήλωσε ο Jan Hatzius, επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman, σε σημείωμα.
Η εκτίμηση του Hatzius για ύφεση 15% είναι πολύ κάτω από τη μέση εκτίμηση του Bloomberg που βρίσκεται στο 60%. Η Goldman είναι επίσης πιο αισιόδοξη από τους ομολόγους της για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, προβλέποντας μέσο ρυθμό 2% έως το τέλος του 2024. Ο Hatzius είπε ότι η αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο από τη Fed είναι «εκτός τραπεζιού» και τα εμπόδια για μια αύξηση του Νοεμβρίου είναι «σημαντικά».
Ο ίδιος ωστόσο εκτιμά ότι οι αξιωματούχοι της Fed είναι απίθανο να προχωρήσουν γρήγορα μια πιο διευκολυντική πολιτική, «εκτός εάν η ανάπτυξη επιβραδυνθεί περισσότερο από ό,τι προβλέπουμε τα επόμενα τρίμηνα».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πάρος: Προσφυγή στα δικαστήρια για ανέγερση ξενοδοχείου στο «Πίσω Λιβάδι»
- Vitex (Αφοί Γιαννίδη): Ρεκόρ πωλήσεων αλλά οι επισφάλειες μείωσαν τα κέρδη
- ElvalHalcor: Υπερκάλυψη 2,75 φορές στην αύξηση κεφαλαίου των 250 εκατ. ευρώ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με το βλέμμα σε σύγκρουση ΗΠΑ – Ιράν και τεχνολογία
- Πράσινο φως από Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για το νέο «Καραϊσκάκη» του Μαρινάκη
- Χαβιέ Τέμπας κατά FIFA: «Καταστρέφει την ποδοσφαιρική βιομηχανία, να παραιτηθεί ο Ινφαντίνο»
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. 22 – 07 – 2026
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 22 – 07 – 2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








