Διεθνή

Goldman Sachs: Βλέπει έλλειμμα στην αγορά σιδηρομεταλλεύματος για το υπόλοιπο 2023

Το μέταλλο χρησιμοποιείται κυρίως για την παραγωγή χάλυβα, ένα σημαντικό υλικό σε κατασκευαστικά και μηχανολογικά έργα

Η αγορά σιδηρομεταλλεύματος αντιμετωπίζει έλλειμμα για το υπόλοιπο του έτους λόγω των χαμηλών αποθεμάτων και της μειωμένης παραγωγής, αναφέρει η Goldman Sachs, σε πρόσφατη έκθεσή της.

Οι αναλυτές σημείωσαν ότι το μέγεθος των πρόσφατων δημοσιονομικών δαπανών του Πεκίνου θα μπορούσε να είναι ένα θετικό σημάδι του εγχώριου αναπτυξιακού κλίματος, το οποίο συχνά συνδέεται με μια υγιέστερη κατασκευαστική βιομηχανία και, με τη σειρά της, με μια υψηλότερη ζήτηση για σιδηρομετάλλευμα. Το μέταλλο χρησιμοποιείται κυρίως για την παραγωγή χάλυβα, ένα σημαντικό υλικό σε κατασκευαστικά και μηχανολογικά έργα.

Στα τέλη Οκτωβρίου, η κεντρική κυβέρνηση της Κίνας δήλωσε ότι θα εκδώσει πρόσθετα κρατικά ομόλογα αξίας 1 τρισεκατομμυρίου γιουάν (139 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για να στηρίξει τις προσπάθειες ανοικοδόμησης περιοχών που έχουν πληγεί από καταστροφές και να αυξήσει τις δυνατότητες ανακούφισης της χώρας από καταστροφές.

Η Goldman παραμένει επιφυλακτική ως προς την άνοδο της ζήτησης χάλυβα, κυρίως εξαιτίας του δοκιμαζόμενου τομέα ακινήτων της Κίνας που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην επίτευξη μιας βιώσιμης οικονομικής ανάκαμψης.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu