Εντείνονται οι προσπάθειες του Πεκίνου να ανακοπεί η διολίσθηση του νομίσματος εν μέσω ανησυχιών για την υγεία της 2ης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου
Η κεντρική τράπεζα της Κίνας έχει εντείνει τις προσπάθειες υπεράσπισης του νομίσματός της καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την υγεία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.
Οι προσπάθειες της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας να ανακόψει τη διολίσθηση του γουάν ακολουθούν μια σειρά από ζοφερά οικονομικά στοιχεία αυτή την εβδομάδα που έδειξαν εξασθένηση των εξαγωγών και μείωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών.
Οι traders συναλλάγματος και οι αναλυτές δήλωσαν ότι η πτωτική πίεση στο κινεζικό νόμισμα είχε επίσης ενταθεί μετά την αιφνιδιαστική μείωση επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα και ότι οι κρατικές τράπεζες αγόραζαν τοπικό νόμισμα και πουλούσαν δολάρια σε μια προφανή προσπάθεια να επιβραδύνουν τον ρυθμό της υποτίμησης.
Στην τελευταία κίνηση για την υπεράσπιση του νομίσματος, η κεντρική τράπεζα την Παρασκευή όρισε το ημερήσιο επίπεδο για το γουαν —γύρω από το οποίο το νόμισμα επιτρέπεται να διαπραγματεύεται με απόκλιση 2% προς κάθε κατεύθυνση— στα 7,2006 γουαν για το δολάριο. Αυτό έρχεται σε σύγκριση με μια μέση εκτίμηση από αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg στο 7,3047.
Το χάσμα μεταξύ των προσδοκιών και του επιπέδου που έθεσε η κεντρική τράπεζα είναι το μεγαλύτερο από την έναρξη της έρευνας το 2018. Οι traders και οι αναλυτές στρατηγικής είπαν ότι αυτό αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη δυσφορία στην κεντρική τράπεζα για την ταχύτητα της πτώσης του κινεζικού νομίσματος.
“Ιδανικά θα ήθελαν να μειώσουν τα επιτόκια χωρίς υποτίμηση του νομίσματος, αλλά δεδομένου του πόσο ισχυρό είναι το δολάριο και πόσο υψηλά είναι τα επιτόκια των ΗΠΑ, δεν μπορούν να το έχουν αυτό”, δήλωσε ο Hui Shan, επικεφαλής οικονομολόγος για την Κίνα στην Goldman Sachs.
Οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου αναφοράς αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 16 ετών αυτήν την εβδομάδα, διευρύνοντας το χάσμα μεταξύ των αποδόσεων των αμερικανικών και κινεζικών ομολόγων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μέχρι την κατανάλωση στα McDonald’s επηρέασε η πολιτική Τραμπ
- Επίθεση χάκερ και στα Harrods – Τρίτη βρετανική αλυσίδα που δέχτηκε κυβερνοεπίθεση
- Καρυστιανού κατά Κασσελάκη για δηλώσεις του για τα αίτια της πυρόσφαιρας
- Καιρός: Σε άνοδο η θερμοκρασία
- Αποχωρούν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου και ο αναπληρωτής του
- Κικίλιας: Καμία αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας
- Ξανά για δύο κράτη στην Κύπρο μιλάει ο Ερντογάν
- Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για τον διεθνή διαγωνισμό έρευνας υδρογονανθράκων νοτίως της Πελοποννήσου και της Κρήτης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις