"Το πόρισμα που παρέδωσε η Επιτροπή για τους Επαρκείς κατώτατους μισθούς"
Για το θέμα των κατώτατων μισθών συζήτησαν στη σημερινή συνάντηση, ΓΣΕΕ και ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.
Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε τα εξής: «Σήμερα είχαμε την πρώτη συνάντηση για να συζητήσουμε το πόρισμα που παρέδωσε η Επιτροπή για τους Επαρκείς κατώτατους μισθούς και για το πως θα καλύπτεται από συλλογικές συμβάσεις το 80% των εργαζομένων.
Δυστυχώς, αυτό που μάθαμε και αυτό που εμπεδώσαμε είναι τελικά ότι η κυβερνητική απόφαση είναι να μην επανέλθει το σύστημα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων για τον κατώτατο μισθό.
Εμείς επιμένουμε ότι δεν υπάρχει πιο δίκαιο και δημοκρατικό σύστημα από αυτό. Σε κάθε περίπτωση όμως και με την Γενική απεργία στις 20 Νοεμβρίου θα νοηματοδοτήσουμε την προσπάθειά μας να έχουμε πραγματικές αυξήσεις, να έχουμε συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όλους γιατί είναι η μόνη απάντηση για να καλυφθούν οι εργαζόμενοι, οι μισθωτοί, οι άνθρωποι του μόχθου, από την ακρίβεια, στα αγαθά στη στέγαση που πλήττουν όλα τα νοικοκυριά».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Wall Street: Ήπια ανοδικά με οδηγό τις Big Tech
- Πιερρακάκης με Μεχμέτ Σιμσέκ για διεύρυνση του ελληνοτουρκικού εμπορίου και των επενδύσεων
- PeopleCert: Εξαγόρασε τον City & Guilds στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Edison για ΟΠΑΠ: H συγχώνευση με Allwyn θα δώσει πρόσβαση σε αγορές υψηλότερης ανάπτυξης
- Μάρτιν Κόχερ (ΕΚΤ): Ο κύκλος χαλάρωσης έχει ολοκληρωθεί
- Metlen, Shell και TotalEnergies θα προμηθεύσουν τη Βουλγαρία με LNG από τις ΗΠΑ
- Τσιάρας: Διαψεύδει φήμες περί παραίτησής του
- Μασούτης: Μειώνει τιμές έως 15% σε συγκεκριμένα προϊόντα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις