Με στόχο φάρμακο για για τις τροφικές αλλεργίες που χορηγείται μία φορά κάθε τρεις μήνες
Η αυξανόμενη μάστιγα των τροφικών αλλεργιών οδήγησε την βρετανική φαρμακευτική εταιρεία GSK να ανακοινώσει μια συμφωνία ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Τρίτη.
Η GSK ανακοίνωσε ότι αγοράζει την αμερικανική εταιρεία RAPT Therapeutics για 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 58 δολάρια ανά μετοχή.
Η RAPT, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, έχει ένα φάρμακο που ονομάζεται ozureprubart σε φάση ανάπτυξης 2b, το οποίο θα απαιτεί χορήγηση μία φορά κάθε 12 εβδομάδες, αντί για τις υπάρχουσες ενέσεις που γίνονται μία φορά κάθε 2 έως 4 εβδομάδες από ένα ανταγωνιστικό φάρμακο που ονομάζεται Xolair και παράγεται από τις Roche’s Genentech και Novartis.
Το κόστος της εξαγοράς μειώνεται στα 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω των μετρητών στον ισολογισμό της RAPT, ανέφερε η GSK.
Οι μετοχές της RAPT σημείωσαν άνοδο 64% στα 57,40 δολάρια στις προ-αγοραίες συναλλαγές.
Οι μετοχές της GSK % σημείωσαν πτώση 1% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.
Το φάρμακο της RAPT αποτελεί προφύλαξη κατά των αλλεργιών σε φιστίκια, γάλα, αυγά, κάσιους ή καρύδια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Λήγει η προθεσμία για τον καθαρισμό οικοπέδων
- Ελληνικό Μετρό: Αναμόρφωση προϋπολογισμού λόγω αποζημιώσεων για έργα του Μετρό Θεσσαλονίκης
- Πέθανε ο νομπελίστας φυσικός Φρανσουά Ανγκλέρ
- Καιρός: Ισχυρά μελτέμια έως 8 μποφόρ και αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς
- Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στη Λεπτοκαριά Θεσπρωτίας
- BMW: Συνομιλεί με το προσωπικό μετά τη νέα προειδοποίηση για τα κέρδη…
- Η Παραγουάη ζωντανή στο στοίχημα της πρόκρισης, η Τουρκία αντιμέτωπη με αποκλεισμό
- Από το e-Καταναλωτή στο posoikanei.gr ή από τον Άδωνι σε Θεοδωρικάκο: Επτά χρόνια «μπλα μπλα»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








