Αναθέτουσα αρχή είναι το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας
Οριστικοποιήθηκε η κατακύρωση του διεθνούς διαγωνισμού για την ενίσχυση του ελληνικού στόλου αεροπυρόσβεσης με 25 αμφίβια μονοκινητήρια αεροσκάφη Air Tractor, τα οποία θα επιχειρούν κυρίως σε νησιωτικά συμπλέγματα. Ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία Air Tractor Europe.
Η προσφερόμενη τιμή, πλέον ΦΠΑ, ανέρχεται σε 154.858.600 ευρώ, χωρίς προκαταβολή. Διενεργούσα αρχή του διαγωνισμού ήταν η Ε.Ε.ΣΥ.Π (δια της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας), ενώ αναθέτουσα αρχή αποτελεί το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας.
Η προμήθεια χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάκαμψης και από εθνικούς πόρους μέσω δανείου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Το έργο περιλαμβάνει:
- 19 μονοθέσια και 6 διθέσια αεροσκάφη.
- Υπηρεσίες εκπαίδευσης ιπτάμενου και τεχνικού προσωπικού.
- Πακέτο αρχικής υποστήριξης (Initial Provisioning List), τεχνική βιβλιογραφία και υπηρεσίες On-site Field Service Representative (FSR).
- Συνεχή τεχνική υποστήριξη (Follow On Support – FOS), με τρία πακέτα επιπρόσθετης κάλυψης (Additional Provisioning List), που αφορούν σε 17.920 ώρες πτήσης (320 ανά αεροσκάφος ετησίως, για 23 αεροσκάφη) με βάση το μοντέλο Power By the Hour (PBH).
Με την υλοποίηση του έργου, η Ελλάδα αποκτά ένα σημαντικό επιχειρησιακό πλεονέκτημα στην αεροπυρόσβεση, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές που πλήττονται συχνά από δασικές πυρκαγιές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γερμανία: Στο 28% η AfD, δημοσκοπική κατάρρευση Μερτς
- FT: Καθυστερήσεις ενοικίων για την ION του Andrea Pignataro – Το χρέος $10 δισ. και η μεγάλη εκκρεμότητα στο Ελληνικό
- ΗΑΕ: Ιρανικός πύραυλος έπληξε πλοίο της ADNOC στα Στενά του Ορμούζ
- Τουρκία: Περιορίζει την κυκλοφορία πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα μετά την αύξηση των επιθέσεων
- Handelsblatt: Σε αντίθεση με την Commerzbank, η Αθήνα έχει «ανοιχτές αγκάλες» στις ξένες επενδύσεις
- Ισραηλινά ΜΜΕ: Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του Μοτζταμπά Χαμενεΐ – Σύντομα μπορεί να είναι νεκρός
- Συναγερμός στη Γροιλανδία: Πετρελαϊκή με «γέφυρες» στον Τραμπ ετοιμάζει γεωτρήσεις χωρίς άδεια
- El Niño: Νέο κύμα ανατιμήσεων απειλεί τις αγορές τροφίμων – «Τέλεια καταιγίδα» στον καφέ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








