Η διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου που επανέφερε την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας απασχολεί σήμερα μεγάλη μερίδα του γερμανικού τύπου
Αναφερόμενη στο θέμα των επανορθώσεων η σημερινή «Bild» υπενθυμίζει ότι η Γερμανία απορρίπτει αναφανδόν τις ελληνικές αξιώσεις: «Ως αιτιολογία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το αναγκαστικό δάνειο εμπίπτει στη συμφωνία του Λονδίνου για το χρέος του 1953, η οποία απαλλάσσει τη Γερμανία από κάθε λογής επανορθώσεις και αποζημιώσεις. Στον αντίποδα η Αθήνα παραπέμπει στο ότι πρέπει να γίνεται διαχωρισμός μεταξύ του κατοχικού δανείου και της απαίτησης για επανορθώσεις. Δεν διαφαίνεται το τέλος αυτής της διαμάχης», σχολιάζει λακωνικά η Bild.
Για το ίδιο θέμα παρατηρεί η Handelsblatt: «Η ελληνική κυβέρνηση επαναφέρει την απαίτηση για την καταβολή γερμανικών επανορθώσεων για τα εγκλήματα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί το ζήτημα λήξαν».
Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel: «Η Ελλάδα απαιτεί εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ από τη Γερμανία, ως αποζημίωση για τα εγκλήματα πολέμου κατά τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε έναν τόπο γεμάτο συμβολισμούς ο πρωθυπουργός Τσίπρας επανέφερε την αξίωση αυτή».
«Θα κινηθούμε μέχρι τέλους, πρώτα διπλωματικά και στη συνέχεια νομικά αν χρειαστεί» επισήμανε από το Κομμένο Άρτας ο πρωθυπουργός.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- TRASTOR Α.Ε.Ε. ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ - Ανακοίνωση για την διαθεσιμότητα του Εταιρικού Πληροφοριακού Εγγράφου
- TRASTOR Α.Ε.Ε. ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ - Έγγραφο Παραρτήματος ΙΧ του Κανονισμού 2017/1129
- Ανακοίνωση Διάθεσης Εγγράφου Παραρτήματος IX
- TRASTOR Α.Ε.Ε. ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ - Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου σχετικά με την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου
- Ο Τραμπ ανακοίνωσε τριήμερη εκεχειρία στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- BBC: Αυτές είναι οι εταιρείες που κερδίζουν δισεκατομμύρια από τον πόλεμο στο Ιράν
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν δεύτερη εβδομάδα με κέρδη
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








