Η Cenergy Holdings θα ενημερώνει την επενδυτική κοινότητα για κάθε σημαντική εξέλιξη
Η Cenergy Holdings SA ανακοινώνει ότι η θυγατρική της στις ΗΠΑ, Hellenic Cables Americas, σχεδιάζει να κατασκευάσει μία νέα μονάδα παραγωγής καλωδίων προηγμένης τεχνολογίας στη Βαλτιμόρη της Πολιτείας του Μέριλαντ, εκτιμώμενου κόστους 300 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ, με την τελική επενδυτική απόφαση να μην έχει ληφθεί ακόμα.
Στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης αυτής επένδυσης, η Hellenic Cables Americas υπέβαλε επιτυχώς στο Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ αίτημα ένταξης στο Πρόγραμμα Επιλέξιμων Δαπανών Ενέργειας (Qualifying Advanced Energy Project). Η αρμόδια Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων την ενημέρωσε ότι εντάχθηκε στο πρόγραμμα αυτό με την παροχή μεταβιβάσιμων φορολογικών απαλλαγών ύψους έως 58 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ για την προαναφερθείσα
μονάδα.
Ως πρώτο βήμα για την πραγματοποίηση του έργου και εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς η ενδελεχής διαδικασία ελέγχου (due diligence process) που είναι σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες, η Hellenic Cables Americas σκοπεύει να προβεί στην αγορά ακινήτου στην τοποθεσία Wagners Point της Βαλτιμόρης, έκτασης 154 στρεμμάτων περίπου (38 acres). Η μεταβίβαση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 8 εβδομάδων υπό την προϋπόθεση λήψης των συνήθων σε ανάλογες συναλλαγές εγκρίσεων.
Η νέα μονάδα, η οποία τελεί υπό την αίρεση λήψης τελικής επενδυτικής απόφασης, θα παράγει υποβρύχια και υπόγεια καλώδια για εφαρμογές υπεράκτιας αιολικής ενέργειας και εκσυγχρονισμού του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας. Θα απευθύνεται στην αναπτυσσόμενη αγορά ενεργειακής μετάβασης με προϊόντα υψηλής τεχνολογίας που θα κατασκευάζονται με σύγχρονη, καθαρή, χαμηλού θορύβου και εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών παραγωγική διαδικασία.
Η Cenergy Holdings θα ενημερώνει την επενδυτική κοινότητα για κάθε σημαντική εξέλιξη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- AKTOR: Συμφωνία με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας για το 51% ενεργειακού χαρτοφυλακίου – Επένδυση 370 εκατ. ευρώ
- Viohalco: Τζίρος 4,3 δισ. ευρώ και άλμα 62% στα κέρδη προ φόρων στο α΄ εξάμηνο
- AKTOR Α.Ε. ΣΥΜ/ΧΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ - Ανακοίνωση σχετικά με σημαντικές επιχειρηματικές εξελίξεις
- Ευρώπη: Κέρδη κόντρα στη Fed, με ανάσα από πετρέλαιο και ομόλογα
- VIOHALCO SA/NV - Δημοσίευση της ενδιάμεσης χρηματοοικονομικής έκθεσης
- Κύμα αντιδράσεων στην Ευρώπη για τις τιμές των καυσίμων
- VIOHALCO SA/NV - Οικονομική έκθεση VIOHALCO SA/NV (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Μητσοτάκης: Στόχος κάτω από 1,75 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης – Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του ΕΦΚ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








