Η Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. εντάχθηκε, τον Δεκέμβριο 2018, στην παγκόσμια πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών Principles for Responsible Investment Initiative (PRI), που αποτελεί το κορυφαίο δίκτυο για την προώθηση των υπεύθυνων επενδύσεων.
Η πρωτοβουλία PRI αριθμεί περισσότερα από 2.200 μέλη, που περιλαμβάνουν διαχειριστές επενδυτικών κεφαλαίων και ιδιοκτήτες περιουσιακών κεφαλαίων, οι οποίοι δεσμεύονται ως προς την εφαρμογή των έξι Αρχών για την προώθηση των υπεύθυνων επενδύσεων, όπως αυτές θεσπίστηκαν το 2006.
Συγκεκριμένα, δεσμεύονται για την ενσωμάτωση κριτηρίων που σχετίζονται με το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση (ESG) στη λήψη επενδυτικών αποφάσεων καθώς και στις πολιτικές και πρακτικές ιδιοκτησίας, για τον έλεγχο των επενδύσεων ως προς τα κριτήρια ESG και την προώθησή τους στον επενδυτικό κλάδο, για τη συνεργασία με άλλους φορείς και δίκτυα με σκοπό την εφαρμογή των Αρχών αλλά και για την παρουσίαση ετήσιων εκθέσεων αναφορικά με την υλοποίησή τους.
Η νέα αυτή πρωτοβουλία της Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. ενισχύει την πολιτική εταιρικής υπευθυνότητας του Ομίλου της Alpha Bank και υποστηρίζει τους 17 στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη (Sustainable Development Goals) που θεσπίστηκαν το 2015 από τα Ηνωμένα Έθνη, με στόχο την υλοποίησή τους έως το 2030.
Η ενσωμάτωση κριτηρίων που σχετίζονται με το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση στις πρακτικές διαχειρίσεως επενδύσεων αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία διεθνώς, όπως και τα θέματα βιωσιμότητας γενικότερα, για τις εταιρίες διαχειρίσεως κεφαλαίων και τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Tesla: Τέλος εποχής για το Cybertruck;
- Βρετανία: Ο Μπέρναμ θέλει να αφήσει πίσω του το Brexit – Το νέο πολιτικό στοίχημα
- Αυστρία: Γιατί οι επενδυτές ζητούν τα χρήματά τους από τα funds ακινήτων
- Χρέη σε Εφορία και ΕΦΚΑ: Ποιοι κερδίζουν από το επιτόκιο 3% και τις 120 δόσεις
- Συναγερμός για τα αποθέματα ντίζελ στην Αυστραλία: Το αδύναμο σημείο της
- Η γιορτή στην Ινδία που ανοίγει το χρηματιστήριο σε ημέρα αργίας
- Συντάξεις στην Ευρώπη: Ποιοι βγαίνουν νωρίτερα και ποιοι αργότερα
- Wall Street: Να αγοράσουν ή να πουλήσουν οι επενδυτές μετά τη μεγάλη αναταραχή;
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








