Ο γαλλικός όμιλος πολυτελείας πούλησε το μερίδιό του στη μάρκα που είχε δημιουργήσει μαζί με την Αμερικανίδα σταρ το 2024 - Άγνωστο το τίμημα
Η σταρ της ποπ μουσικής σκηνής με τα 32 βραβεία Γκράμι Μπιγιονσέ απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της μάρκας ουίσκι SirDavis, μετά την απόφαση του γαλλικού κολοσσού ειδών πολυτελείας LVMH να πουλήσει το μερίδιό του στην επιχείρηση, σύμφωνα με το Reuters.
Η LVMH επιβεβαίωσε τη Δευτέρα τη συναλλαγή, έπειτα από σχετικά δημοσιεύματα σε εξειδικευμένα εμπορικά μέσα, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας ή το ύψος του τιμήματος.
Η SirDavis δημιουργήθηκε το 2024 μέσα από τη συνεργασία της Μπιγιονσέ με τον γαλλικό όμιλο, σε μία περίοδο κατά την οποία οι συμπράξεις μεταξύ μεγάλων εταιρειών πολυτελείας και διεθνών celebrities είχαν αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική. Η μάρκα αποτέλεσε για την Αμερικανίδα τραγουδίστρια μία ακόμη επιχειρηματική κίνηση πέρα από τη μουσική βιομηχανία, με έμφαση αυτή τη φορά στην αγορά των premium αποσταγμάτων.
Με την εξαγορά του μεριδίου της LVMH, η Μπιγιονσέ γίνεται πλέον η αποκλειστική ιδιοκτήτρια του SirDavis και αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο της μελλοντικής πορείας και της εμπορικής στρατηγικής του brand.
Η συνεργασία με τη SirDavis δεν ήταν η πρώτη σύνδεση της οικογένειας της Μπιγιονσέ με τον γαλλικό όμιλο. Η LVMH είχε προηγουμένως προχωρήσει σε συμφωνία με τον σύζυγό της, Jay-Z, αποκτώντας συμμετοχή στη σαμπάνια Armand de Brignac, γνωστή και ως «Ace of Spades».
Η αποχώρηση της LVMH από τη SirDavis σηματοδοτεί έτσι μια νέα φάση για το whiskey brand, με την Μπιγιονσέ να περνά από τη θέση της συνιδρύτριας και επιχειρηματικής εταίρου σε εκείνη της μοναδικής ιδιοκτήτριας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Reuters: Διαπραγματευτές ΗΠΑ και Ιράν εξετάζουν σταδιακή συμφωνία για τα Στενά του Ορμούζ
- Η BNP Paribas στρέφεται στην Google Cloud για την τεχνητή νοημοσύνη
- Πετρέλαιο και ομόλογα έβαλαν φρένο στις ευρωπαϊκές αγορές
- Ερντογάν από τη Νέα Υόρκη: «Η Άγκυρα δεν αποτελεί εχθρό της Ελλάδας»
- IDEAL HOLDINGS A.E. - Ανακοίνωση αγοράς ιδίων μετοχών
- Αμπάς στον ΟΗΕ: «Το Ισραήλ απειλεί την ίδια ίδια την ύπαρξη των Παλαιστινίων»
- Alpha Bank και ΕΤαΕ: Δάνεια σε επιχειρήσεις για την κατάρτιση των εργαζομένων τους
- Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ Α’ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2026 (ΑΝΑΛΥΤΕΣ)
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








