Πολιτική

Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ποαναγγέλλει έρευνα των New York Times για εμπλοκή Άδωνι Γεωργιάδη σε διαφθορά

Εμπλέκει τον υπουργό Εργασίας σε δωροδοκία για να ευνοήσει την κινεζική εταιρεία Huawei - Τι απαντά ο Αδωνις

Την Πέμπτη 28/9 η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, που ανήκει στο εκδοτικό συκγρότημα του επιχειρηματία-εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη φιλοξενεί στην πρώτη σελίδα θέμα για τον υπουργό Ανάπτυξης, Αδωνι Γεργιάδης. Προαναγέλλει έρευνα της αμερικανικής εφημερίδας New York Times, που εμπλέκει τον υπουργό Εργασίας Γεωργιάδη σε δωροδοκία για να ευνοήσει την κινεζική εταιρεία Huawei.

Το δημοσίευμα, υπογράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος και αναφέρεται σε δημοσιογραφική έρευνα των New York Times η οποία πρόκειται να δημοσιευθεί.

Ππως αναφέρεται, οι New York Times απευθύνθηκαν τόσο στην ελληνική κυβέρνηση όσο και στον ίδιο τον Άδωνι Γεωργιάδη, για να λάβουν απαντήσεις για το υπό ρεύμα θέμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μυστικές υπηρεσίες, κατά πιθανότητα, της Λιθουανίας, παρακολουθούν, για λογαριασμό των ΗΠΑ, τον κινεζικό κολοσσό της υψηλής τεχνολογίας Huawei και τις δραστηριότητές του, στην Ευρώπη. Η παρακολούθηση συμπίπτει χρονικά, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, με την πίεση που ασκούν οι ΗΠΑ στην εταιρία Huawei, και μέσω αυτής στην Κίνα, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», αναφέρει στο δημοσίευμά της ότι: «Από την παρακολούθηση, από τα λεγόμενα δηλαδή των παρακολουθούμενων, προκύπτει ότι τον Σεπτέμβριο του 2020, ο αδελφός του Αδωνι έλαβε ως δώρο από την εδώ αντιπροσωπεία της Huawei ένα λάπτοπ, και πως τον επόμενο μήνα, τον Οκτώβριο, ο ίδιος ο Αδωνις ζήτησε υποτίθεται για λογαριασμό μιας τηλεπαρουσιάστριας ένα τηλέφωνο και ένα λάπτοπ. Και πως αργότερα ζήτησε ένα λάπτοπ για τον γιο του, και πως όλα αυτά συνιστούν… δωροδοκία του Γεωργιάδη, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν υπουργός Ανάπτυξης!».

Ο Γιώργος Παπαχρήστος αναφέρει για ποιο λόγο, σύμφωνα με τους ΝΥΤ, έγινε η δωροδοκία του Γεωργιάδη από τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό Huawei:

«Κατά τους «New York Times» που ακούγεται ότι θα δημοσιεύσουν αυτή την ιστορία (έπειτα από μια σύντομη περιοδεία των διακινητών της σε ορισμένα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία δεν «τσίμπησαν»), ο Αδωνις δωροδοκήθηκε για να ευνοήσει από τη θέση του την Huawei ώστε να πάρει τη μεγάλη δουλειά του 5G στην Ελλάδα!!!».

Τι ισχυρίζεται ο Γεωργιάδης
Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» επικοινώνησε χθες Τετάρτη (27/9) με τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του καμία σύμβαση δεν υπέγραψε με την Huawei, ούτε συμφωνία έκανε, ούτε καμιά κινεζική επένδυση υψηλής τεχνολογίας έγινε στην Ελλάδα, ούτε ανάθεση υπήρξε ποτέ.

Για τα τρία laptop και το «έξυπνο» ρολόι, ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρει ότι τα αγόρασε και έχει και τις αποδείξεις. Οι ΝΥΤ, σύμφωνα πάντα, με τον Γιώργο Παπαχρήστο, θα αναφέρουν ότι ο τότε υπουργός Ανάπτυξης επισκέφτηκε προεκλογικά τα γραφεία της Huawei στην οδό Μιχαλακοπούλου, και συνομίλησε με υπαλλήλους.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ως μοναδικό «έγκλημά» του, ανέφερε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ότι:

«Ότι ο παιδικός του φίλος Θ. Ταμβακίδης εργαζόταν στα εδώ γραφεία της εταιρείας, και κάπως έτσι στήθηκε ολόκληρο το εποικοδόμημα της… κωμωδίας που προανέφερα. Διότι παρακολουθώντας τα τηλέφωνα της Huawei οι λιθουανοί πράκτορες φαίνεται να έπεσαν και πάνω σε συνομιλίες του Ταμβακίδη, που έλεγε ότι συναντήθηκε με τον Άδωνη – πράγμα το οποίο για τους πράκτορες, όπως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται, πρέπει να συνιστούσε και κρίσιμη… απόδειξη, αν συναντιούνται και πόσο συχνά, δυο παιδικοί φίλοι».

Τα Νέα

close menu