Με αφορμή την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, η γερμανική Koelner Stadt-Anzeiger αναφέρει ότι «ένας νέος κορσές λιτότητας είναι το τελευταίο που χρειάζεται» η χώρα, για την οποία -σύμφωνα με το άρθρο γνώμη- απαιτείται «ένα είδος Σχεδίου Μάρσαλ».
«Το ζητούμενο δεν είναι νέα δάνεια», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα και αναφέρει ότι η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια κυρίως στην εκτεταμένη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα της. «Η χώρα πρέπει να οικοδομήσει δομές και θεσμούς οι οποίοι θα διασφαλίζουν το μέλλον της», αναφέρεται στη συνέχεια, όπως αναδημοσιεύει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Αυτό ισχύει κυρίως για τον τομέα της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Παιδείας. Επείγουσες είναι επίσης μεταρρυθμίσεις στην Δικαιοσύνη, την Διοίκηση και την Φορολογία, οι οποίες θα καταστήσουν την Ελλάδα πιο ελκυστική για τους επενδυτές», συνεχίζει ο αρθρογράφος, για να καταλήξει ότι σε αυτό «μπορεί να βοηθήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα επιτρέψει να την βοηθήσουν».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Συγκέντρωση αγροτών στον Τύρναβο την Τετάρτη
- Levi’s: Βάρος στην premium σειρά τζιν των 300 ευρώ
- Το κρέας έγινε τελικά …ψάρι, στις τιμές φυσικά
- Ελβετία: Πάνω από 25 εκατ. δολάρια για το διαμάντι Mellon blue σε δημοπρασία του Christie’s
- Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες τουρκικού μεταγωγικού που συνετρίβη στη Γεωργία
- ΕΧΑΕ: Ενέκρινε το ΔΣ την αναθεωρημένη Δημόσια Πρόταση της Euronext
- «Αλλάζω Θερμοσίφωνα»: Πάνω από 100.000 πολίτες από όλη τη χώρα εντάσσονται στη δράση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Δεύτερη σερί άνοδος – Άλμα 8% από Vodafone
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








