H πρόοδος που έχει σημειωθεί από την Ελλάδα στην εκπλήρωση των προαπαιτουμένων για την εκταμίευση περαιτέρω χρηματοδοτικής στήριξης στο πλαίσιο του προγράμματος θα συζητηθεί στο Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου, στη Μπρατισλάβα, σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα της συνεδρίασης, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου της ΕΕ.
Ειδικότερα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους των θεσμών και τις ελληνικές Αρχές σχετικά με την υλοποίηση των ενδιάμεσων στόχων και την πρόοδο στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου. Η ημερήσια διάταξη της επερχόμενης συνεδρίασης παραπέμπει στη δήλωση της Ευρωομάδας για την Ελλάδα στις 25 Μαΐου, σύμφωνα με την οποία, «η πρόσθετη εκταμίευση μετά το καλοκαίρι στο πλαίσιο της δεύτερης δόσης συνδέεται με την ολοκλήρωση των οροσήμων που σχετίζονται με τις ιδιωτικοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένου του νέου Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων και Επενδύσεων, τη διακυβέρνηση των τραπεζών, τη Γενική Γραμματεία Εσόδων και τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ενέργειας, καθώς και την πρόοδο στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου».
Η Ελλάδα έχει ακόμα λαμβάνειν 2,8 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της δόσης του προγράμματος ύψους 10,3 δισ., που συνδέεται με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης. Τα υπόλοιπα 7,5 δισ. ευρώ εκταμιεύθηκαν στις 21 Ιουνίου 2016.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σαουδική Αραβία: Στόχος πυραύλων το οικονομικό κέντρο του Ριάντ
- Επίδομα 400 ευρώ: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς
- Μαθήματα ενέργειας από Αντώνη Σαμαρά σε Μητσοτάκη: Έξι προτάσεις για φθηνότερο ρεύμα και στήριξη της ελληνικής περιφέρειας
- Νέα πολιτική σελίδα στο Ισραήλ με Άιζενκοτ;
- Γάζα: Η κακοκαιρία σαρώνει καταυλισμούς – Χωρίς στέγη χιλιάδες οικογένειες μετά τις πλημμύρες
- Τραπεζικό χάος στην Παραγουάη: 1,2 εκατ. καταθέτες πήραν πίσω τα χρήματά τους
- Κλειστοί δρόμοι για τον Μαραθώνιο 2026: Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
- Ρούμπιο: Σκληρή γραμμή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις συγκρούσεις συμφερόντων ενόψει διεργασιών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








