Με την επαναλειτουργία της γραμμής, θα εκτελούνται καθημερινά δύο ζεύγη δρομολογίων, ένα πρωινό και ένα απογευματινό
Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, αλλά και στελεχών του ΟΣΕ και της Hellenic Train, πραγματοποιήθηκε σήμερα δοκιμαστικό δρομολόγιο από την Έδεσσα προς τη Φλώρινα, ενόψει της επαναλειτουργίας της γραμμής που συνδέει τη Φλώρινα με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.
Πρόκειται για μια εξέλιξη ιδιαίτερης σημασίας, καθώς ο άξονας Πλατύ – Έδεσσα – Φλώρινα που τίθεται και πάλι σε πλήρη λειτουργία, ενισχύει έναν κρίσιμο σιδηροδρομικό διάδρομο για τη Δυτική Μακεδονία.
Με την επαναλειτουργία της γραμμής, θα εκτελούνται καθημερινά δύο ζεύγη δρομολογίων, ένα πρωινό και ένα απογευματινό.
Η εξέλιξη αυτή επεκτείνει την εξυπηρέτηση προς τη Φλώρινα, το Αμύνταιο και ενδιάμεσους οικισμούς, όπως ο Άγρας, η Άρνισα, η Βεγορίτιδα, η Βεύη, το Μεσονήσι και το Ξινό Νερό, ενισχύοντας ουσιαστικά την προσβασιμότητα της περιοχής.
Η σιδηροδρομική γραμμή είναι μονή, με συνολικό μήκος περίπου 219 χιλιομέτρων, ενώ στα ανακαινισμένα τμήματα η μέγιστη ταχύτητα φτάνει έως 100 χλμ./ώρα.
Σε δήλωσή του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ανέφερε:
«Είναι μια πολύ αισιόδοξη μέρα για τον ελληνικό σιδηρόδρομο. Ανοίγουμε ξανά τη γραμμή προς τη Φλώρινα, μετά από τρία χρόνια ακινησίας. Πρόκειται για μια πανέμορφη διαδρομή, που αξίζει να την επισκεφτεί ο κόσμος και οι τουρίστες.
Στα τέλη Μαΐου ξεκινούν, σε πρώτη φάση, δύο ζεύγη αμαξοστοιχιών και, εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο, θα προστεθεί και ένα τρίτο.
Θέλω να τονίσω ότι όλο αυτό το διάστημα είχαμε πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους, προκειμένου να λυθούν ζητήματα κατά μήκος της γραμμής, ώστε να μπορέσει να επαναλειτουργήσει, να συντηρείται σωστά και να συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία της.
Μέσα στον επόμενο μήνα θα εγκατασταθεί και το σύστημα ακριβούς γεωεντοπισμού, το οποίο θα επιτρέπει στα τρένα που εκτελούν τα δρομολόγια να παρέχουν πληροφόρηση στους πολίτες για την ακριβή ώρα άφιξης, καθώς και για πιθανές καθυστερήσεις, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα και στο Κέντρο Ελέγχου του ΟΣΕ να λαμβάνει αυτόματες ειδοποιήσεις για οποιαδήποτε παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Κίνησης.
Με πολλή προετοιμασία, αλλά και με πολύ μεγάλη χαρά, είμαστε σήμερα εδώ. Ήρθαμε και εμείς με το τρένο και μέχρι το τέλος Μαΐου οι πολίτες της Φλώρινας θα μπορούν να μετακινούνται ξανά με αυτό που ζητούσαν εδώ και τόσο καιρό».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- E.In.S.: Από 7 Μαΐου σε διαπραγμάτευση οι 250.000 νέες μετοχές από το πρόγραμμα stock option
- ΔΕΗ: Στο ΔΣ του αμερικανικού Ινστιτούτου Έρευνας Ηλεκτρικής Ενέργειας (EPRI) ο Γεώργιος Στάσσης
- Y/KNOT Invest: Κάτω από 5% τα ποσοστά των Θεοφάνη και Σπύρου Κυριακούλη
- LG Business Solutions: Bronze διάκριση στα Tourism Awards για το Alkyna Lifestyle Beach Resort
- Μπλε Κέδρος: Προσωρινό μέρισμα 0,16 ευρώ ανά μετοχή – Από 6/5 η αποκοπή
- Ο Michael Burry γυρίζει την πλάτη στην GameStop μετά το ρίσκο των 56 δισ. δολαρίων για το eBay
- Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ενέκρινε το πληροφοριακό δελτίο της Prodea
- Η Φλώρινα επανασυνδέεται με το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρα – Δοκιμαστικό δρομολόγιο από την Έδεσσα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








