Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ έκανε λόγο για ψηφιακή Άγρια Δύση, που εκθέτει τα παιδιά σε εθισμό, κακοποίηση και βία
Η Ισπανία σχεδιάζει να απαγορεύσει την πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε παιδιά κάτω των 16 ετών, ακολουθώντας τη Γαλλία και την Αυστραλία στην προσπάθεια περιορισμού των δυνητικά επιβλαβών επιπτώσεων του διαδικτυακού περιεχομένου στους νέους.
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε την απόφαση, εξαπολύοντας επίθεση κατά του «εγκλήματος και της παραβατικής συμπεριφοράς» στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες -όπως είπε- διοικούνται από εταιρείες «πλουσιότερες και ισχυρότερες από πολλά κράτη, συμπεριλαμβανομένου του δικού μου».
Καταγγέλλοντας την «ψηφιακή Άγρια Δύση», δήλωσε:
«Σήμερα, τα παιδιά μας εκτίθενται σε έναν χώρο που ποτέ δεν προοριζόταν να τον διασχίζουν μόνα τους. Έναν χώρο εθισμού, κακοποίησης, πορνογραφίας, χειραγώγησης και βίας. Δεν θα το αποδεχθούμε άλλο. Θα τα προστατεύσουμε».
Οι περισσότερες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων ορίζουν ως ελάχιστη ηλικία τα 13 έτη, αλλά οι χρήστες καλούνται συνήθως να δηλώσουν την ηλικία τους και συχνά δεν υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στα ύψη η ζήτηση για το αντίο του Μέσι: Περισσότεροι από 85.000 θεατές στο Monumental
- Ικανοποίηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ιστορική συμφωνία Ελλάδας και Βουλγαρίας
- Ουκρανία και Γερμανία συζητάνε την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου
- Σεισμικός συναγερμός στη νότια Τουρκία με τρεις διαδοχικές δονήσεις έως 5,2 ρίχτερ
- Σε πλήρη εφαρμογή ο ευρωπαϊκός μηχανισμός Copernicus για τις πληγείσες περιοχές της Κρήτης
- Μπλόκο των πετρελαϊκών στην αποζημίωση για το κλίμα ζητά το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ
- Νέα τροπή στη συζήτηση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα
- Στρατηγική στροφή της Τεχεράνης με επέκταση στο βεληνεκές των πυραύλων της
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








