Σύμφωνα με την La Repubblica, πήγες του υπ. Εσωτερικών ανέφεραν ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για μεταφορά «τουλάχιστον 60 με 70 μεταναστών»
Όπως γράφει σήμερα ο Ιταλός τύπος, την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να ξαναρχίσει η μεταφορά μεταναστών στα δυο κλειστά κέντρα που η κυβέρνηση της Ρώμης αποφάσισε να δημιουργήσει στην βόρεια Αλβανία.
Πιθανότατα την Δευτέρα, το πλοίο του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, Libra, αναμένεται να κατευθυνθεί νότια της Λαμπεντούζα, σε διεθνή χωρικά ύδατα, για να περισυλλέξει μετανάστες οι οποίοι (αν κριθεί ότι, σύμφωνα με τον ιταλικό νόμο προέρχονται από ασφαλείς χώρες) θα μεταφερθούν στα κλειστά κέντρα του Γκιαντέρ και του Σενγκίν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, πήγες του ιταλικού υπουργείου εσωτερικών ανέφεραν ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για μεταφορά “τουλάχιστον 60 με 70 μεταναστών”.
Υπενθυμίζεται ότι στα δύο συγκεκριμένα κέντρα, στην φάση αυτή δεν υπάρχουν αιτούντες άσυλο, μετά από άρνηση του δικαστηρίου της Ρώμης να επικυρώσει την υποχρεωτική παραμονή 12 ανθρώπων, προερχόμενων από την Αίγυπτο και το Μπανγκλαντές.
Η διαμάχη εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας επί του όλου θέματος, στην Ιταλία, αναμένεται να συνεχιστεί. Την περασμένη εβδομάδα, δικαστής της Μπολώνια προσέφυγε στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αίτημα να αποφανθεί αν το τελευταίο νομοθετικό διάταγμα της κυβέρνησης Μελόνι για τις λεγόμενες “ασφαλείς χώρες”, είναι συμβατό με το ευρωπαϊκό δίκαιο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αναβάθμιση της ElvalHalcor στους δείκτες του Χρηματιστηρίου – Αυξάνεται το free float και η στάθμιση στο ATHEX ESG
- Όλιβερ Μπλούμε (CEO VW): Να μπουν τώρα από την ΕΕ υψηλότεροι δασμοί στα κινεζικά plug-in υβριδικά
- Πέτερ Καζιμίρ: Αναγκαία τουλάχιστον μία ακόμη αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Νέα άνοδος 1,01% και νέα υψηλά για τον Γενικό Δείκτη με τράπεζες
- Saab: Παραγγελία άνω του 1 δισ. δολαρίων για δύο αεροσκάφη επιτήρησης σε χώρα της Μ. Ανατολής
- Wall Street: Άνοδος με «καύσιμο» την πτώση του πετρελαίου
- Porsche: Νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης με 5.000 επιπλέον απολύσεις έως το 2035
- Δίκη για τα Τέμπη: Αύριο η απόφαση για τις ενστάσεις και τα αιτήματα αναβολής
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








