Συγκεκριμένα, 2,5 δισ. ευρώ σε πενταετή ομόλογα, 1,5 δισ. ευρώ σε οκταετή ομόλογα και 1 δισ. ευρώ σε δωδεκαετή ομόλογα
Το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας προχώρησε στην έκδοση ομολόγων ύψους 5 δισ. ευρώ (5,7 δισ. δολάρια), σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο που περιήλθε σε γνώση του Reuters το βράδυ της Πέμπτης.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο διαθέτει προς πώληση 2,5 δισ. ευρώ σε πενταετή ομόλογα, 1,5 δισ. ευρώ σε οκταετή ομόλογα και 1 δισ. ευρώ σε δωδεκαετή ομόλογα, όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο, σύμφωνα με το πρακτορείο.
Η πενταετής σειρά εκδόθηκε με απόδοση 3 μονάδες βάσης πάνω από το mid-swap, η οκταετής με 12 μονάδες βάσης πάνω από το mid-swap και η δωδεκαετής με 22 μονάδες βάσης πάνω από το mid-swap.
Αυτό συγκρίνεται με τις αρχικές ενδείξεις τιμολόγησης, οι οποίες προέβλεπαν 15 μονάδες βάσης πάνω από το mid-swap για την πενταετή σειρά, 22 μονάδες βάσης πάνω από το mid-swap για την οκταετή σειρά και 33 μονάδες βάσης πάνω από το mid-swap για τη δωδεκαετή σειρά.
Τα mid-swaps αποτελούν σημείο αναφοράς που χρησιμοποιείται για την τιμολόγηση ομολόγων σε ευρώ.
Η τελική κατανομή των τίτλων και η οριστική τιμολόγηση αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα, ενώ ο διακανονισμός της συναλλαγής έχει προγραμματιστεί για τις 3 Ιουλίου, σύμφωνα με το term sheet.
Τα έσοδα από την έκδοση θα χρησιμοποιηθούν για γενικούς κρατικούς σκοπούς, όπως αναφέρεται στο έγγραφο.
Το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδίαζε να εκδώσει έως 5 δισ. ευρώ σε κρατικά ομόλογα στο Λουξεμβούργο κατά την εβδομάδα που ξεκίνησε στις 22 Ιουνίου. Στη συνέχεια ανέθεσε σε ομάδα κινεζικών και διεθνών τραπεζών την οργάνωση της πιθανής έκδοσης.
Η τελευταία έκδοση ομολόγων σε ευρώ από την Κίνα πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο, όταν άντλησε 4 δισ. ευρώ μέσω έκδοσης δύο σειρών ομολόγων, η οποία προσέλκυσε ισχυρή ζήτηση από τους επενδυτές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σε τροχιά ύφεσης η μεγάλη πυρκαγιά στη Σαλαμίνα μετά την τραγωδία με τους δύο νεκρούς
- Σημαντικά κέρδη για το γεν παρά τα αδύναμα στοιχεία της ιαπωνικής οικονομίας
- Σταθεροποιητικές τάσεις στις ασιατικές αγορές εν μέσω ανησυχιών για το πετρέλαιο
- Στα 89 δολάρια το βαρέλι το πετρέλαιο
- Πόσα κέρδη κάνει η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, μία ώριμη παραχώρηση με υψηλή αποδοτικότητα
- Νέο μέλος στο διοικητικό συμβούλιο των «Σιδηροδρόμων Ελλάδος» (πρώην ΟΣΕ)
- Δύο νεκροί και εννέα τραυματίες από τις φωτιές στη Σαλαμίνα
- Έκρηξη στο εργοστάσιο της ALUMAN στα Οινόφυτα, δύο εργαζόμενοι τραυματίες
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








