Η Samhwa Co., είναι από τις κορυφαίες εταιρείες συσκευασίας καλλυντικών της Νότιας Κορέας
Η αμερικανική KKR προχώρησε στην εξαγορά της Samhwa Co., μιας από τις κορυφαίες εταιρείες συσκευασίας καλλυντικών της Νότιας Κορέας, από την TPG, σε συμφωνία που αποτιμά την εταιρεία στα 733 δισ. κορεατικά γουόν (περ. 528 εκατ. δολάρια). Η συναλλαγή ανακοινώθηκε την Πέμπτη και έρχεται να ενισχύσει το αποτύπωμα της KKR στην κορεατική αγορά.
Η KKR τόνισε ότι η κίνηση αυτή προστίθεται στο ιστορικό της επενδύσεων στη Νότια Κορέα, όπου έχει στηρίξει εταιρείες όπως ο online fashion λιανέμπορος Musinsa, ο ενεργειακός πάροχος SK E&S και η εταιρεία ανακύκλωσης Ecorbit. Η απόκτηση της Samhwa «κουμπώνει» στη στρατηγική της για επιλεκτικές τοποθετήσεις σε ηγετικές επιχειρήσεις με διεθνείς προοπτικές.
Η Samhwa, που ιδρύθηκε το 1977 ως εταιρεία ανάπτυξης και κατασκευής καλουπιών, έχει εξελιχθεί σε προμηθευτή πλήρων λύσεων συσκευασίας για περισσότερες από 300 μάρκες καλλυντικών παγκοσμίως. Μεταξύ των πελατών της συγκαταλέγονται κορυφαία ονόματα της πολυτέλειας και της ομορφιάς, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να αξιοποιήσει το παγκόσμιο δίκτυο της KKR για να εμβαθύνει συνεργασίες με διεθνείς luxury οίκους.
Η συμφωνία λαμβάνει χώρα σε συγκυρία όπου η κορεατική βιομηχανία καλλυντικών γνωρίζει διεθνή άνθηση και κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων εξαγωγέων παγκοσμίως, τάση που ενισχύει τη ζήτηση για καινοτόμες λύσεις συσκευασίας όπως οι airless αντλίες και τα αεροστεγή compact, στα οποία ειδικεύεται η Samhwa.
Η TPG, εισηγμένη στο NASDAQ, ήταν επενδυτής στη Samhwa από το 2023 και ολοκλήρωσε την έξοδό της με τη σημερινή πώληση. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, η Samhwa θα αξιοποιήσει την υποστήριξη και την επιχειρησιακή τεχνογνωσία της KKR για το επόμενο κεφάλαιο ανάπτυξής της και την περαιτέρω διεθνοποίηση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Θάνατος Μαζωνάκη: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για ενδεχόμενες ευθύνες του ΙΣΑ – Kαι σε βάθος 5ετίας
- Ο Γένσεν Χουάνγκ απορρίπτει τους νέους κανόνες για την Τεχνητή Νοημοσύνη
- Eurostat: Οριακή υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής στην ευρωζώνη τον Ιούλιο – Πτώση 2% στην Ελλάδα
- ΤτΕ: Ελλειμμα 4,6 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο του 2026
- Eurostat: Στο 3,1% η αύξηση του κόστους εργασίας στην Ευρωζώνη το β΄τρίμηνο – Στο 3,9% η Ελλάδα
- Η Wide Media Group ενισχύεται στο ραδιόφωνο με KISS FM, REBEL FM και νέα αθλητική συχνότητα
- Φον ντερ Λάιεν: Ο Καναδάς πρώτο «συνδεδεμένο μέλος» της ΕΕ – Το σχέδιο για ενέργεια, άμυνα, AI και «περιορισμό» Κίνας
- Στην τελική ευθεία η Συνταγματική Αναθεώρηση με τη δεύτερη ψηφοφορία στην Ολομέλεια (LIVE)
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








