Με γκολ στο 76ο λεπτό, η Κολομβία λύγισε με 1-0 τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό στο Estadio Guadalajara και εξασφάλισε από νωρίς την παρουσία της στα νοκ άουτ.
Η Κολομβία συνέχισε με το απόλυτο στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2026, επικρατώντας 1-0 της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και κλειδώνοντας την πρόκριση στη φάση των “32”. Καθοριστικός για την ομάδα του Γκάμπριελ Λορένθο ήταν ο Ντάνιελ Μουνιός, ο οποίος βρήκε δίχτυα στο 76ο λεπτό και χάρισε τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια.
Με αυτό το αποτέλεσμα, οι Κολομβιανοί έφτασαν τους 6 βαθμούς και θα παίξουν την πρωτιά του ομίλου απέναντι στην Πορτογαλία, που ακολουθεί με 4. Το Κονγκό παρέμεινε στον 1 βαθμό, έχοντας πάρει ισοπαλία από την ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο, και θα αναζητήσει απέναντι στο Ουζμπεκιστάν τη νίκη που μπορεί να του ανοίξει τον δρόμο της πρόκρισης, ακόμη και μέσω της τρίτης θέσης.
Το ματς άρχισε με εντυπωσιακό ρυθμό, ιδιαίτερα στο πρώτο εικοσάλεπτο. Μόλις στο 1′ ο Καγιεμπέ απείλησε με δυνατό σουτ που πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 4′ ο Αρίας δοκίμασε το πόδι του μέσα από την περιοχή, με τον Εμπασί να αντιδρά εξαιρετικά και τον Μουνιός να αστοχεί στην επαναφορά.
Ο μπακ της Κολομβίας πίστεψε ότι είχε ανοίξει το σκορ στο 8′, όταν σκόραρε με διπλή προσπάθεια μετά από νέα επέμβαση του Εμπασί, όμως το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ. Ο τερματοφύλακας του Κονγκό συνέχισε τις σπουδαίες επεμβάσεις, σταματώντας διαδοχικά τα σουτ των Χάμες Ροντρίγκες, Μοχίκα, Ντίας και Πουέρτα, κρατώντας ουσιαστικά μόνος του το 0-0.
Μετά το hydration break, ο ρυθμός έπεσε και το Κονγκό κατάφερε να περιορίσει την έντονη πίεση των Κολομβιανών. Η ομάδα του Λορένθο είχε τον έλεγχο και την κατοχή, αλλά δεν βρήκε τον τρόπο να μετουσιώσει την υπεροχή της σε γκολ πριν από την ανάπαυλα.
Στο δεύτερο μέρος, η Κολομβία συνέχισε να ψάχνει τη λύση. Στο 50′ ο Ντίας βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Εμπασί τον σταμάτησε ξανά, ενώ ο Αρίας δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τη δεύτερη μπάλα. Οι φάσεις μειώθηκαν αισθητά σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, με την κατοχή να παραμένει ξεκάθαρα υπέρ της Κολομβίας.
Η λύτρωση ήρθε στο 76′. Ο Κιντέρο πέρασε κάθετη πάσα προς τον Μουνιός, εκείνος μπήκε στην περιοχή από δεξιά και εκτέλεσε με τη μία, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα έπειτα από κόντρα που νίκησε τον Εμπασί.
Στη συνέχεια, ο Ντίας έστειλε δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα, όμως και τα δύο γκολ ακυρώθηκαν, το πρώτο για φάουλ και το δεύτερο για οφσάιντ. Το Κονγκό έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 89′, όταν ο Εμπουκού επιχείρησε δυνατό σουτ από μεγάλη απόσταση, αλλά ο Βάργκας πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση και κράτησε το 1-0 μέχρι το φινάλε.
ΓΚΟΛ: 76′ Μουνιός
ΚΙΤΡΙΝΗ: 56′ Λουκούμι
Κολομβία (Γκάμπριελ Λορένθο): Βάργκας, Μουνιός, Λουκούμι, Πουέρτα, Μοχίκα, Σάντσεθ, Ροντρίγκες (57′ Κιντέρο), Αρίας (77′ Ρίος), Λέρμα, Ντίας, Σουάρες (57′ Κόρντοβα)
Κονγκό (Σεμπαστιάν Ντεσάμπρ): Εμπασί, Γουάν-Μπισάκα, Καπουαντί, Τουανζέμπε, Εμπεμά, Μαζουακού (72′ Τ. Καγιέμπε), Μουκάου (46′ Σαντίκι), Μουτουσαμί (82′ Εμπουκού), Ε. Καγιέμπε (72′ Πίκελ), Βίσα, Μπακαμπού (57′ Μπάνζα)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Berkshire Hathaway: Σε υψηλό 15 μηνών η μετοχή μετά τις κινήσεις Άμπελ και τα ισχυρά κέρδη
- Σπίρτζης για Αρειο Πάγο και υποκλοπές: Παρακμή και συγκάλυψη
- ΗΠΑ: Κάτω από τα 300 εκατ. βαρέλια τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου – Χαμηλό 43 ετών
- Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα, σε επίπεδα ρεκόρ ο Stoxx 600 – Πετρέλαιο και Ορμούζ στο επίκεντρο
- Κολομβία: Τουλάχιστον 52 νεκροί από ισχυρό σεισμό 7,4 Ρίχτερ – Κατέρρευσαν κτίρια, εγκλωβισμένοι στα ερείπια
- Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Κοκκινόχωμα Καβάλας – Μήνυμα από το 112
- Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Μπαίνει στη μάχη για ένα απειλούμενο βάτραχο από ενεργειακό έργο στη Χιλή
- Mέτρα περιορισμού της χρήσης του νερού σχεδόν στο 70% της Γαλλίας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








