Αθλητισμός

Η Κροατία 1 – 0 τον Παναμά και τον άφησε εκτός της συνέχειας

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Νίκη με 1-0 για την ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς, με τον Μπούντιμιρ να υπογράφει το καθοριστικό γκολ στο 54’

Η Κροατία πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο φετινό Μουντιάλ, επικρατώντας 1-0 του Παναμά για τη δεύτερη αγωνιστική του 12ου ομίλου. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Μπούντιμιρ στο 54ο λεπτό, αποτέλεσμα που άφησε την ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν εκτός συνέχειας.

Μετά την ήττα αυτή, το τελευταίο παιχνίδι του Παναμά απέναντι στην Αγγλία έχει πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα. Αντίθετα, η Κροατία θα αντιμετωπίσει την Γκάνα σε ένα κρίσιμο ματς για την τελική κατάταξη του ομίλου.

Οι Κροάτες μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να καταφέρουν να διασπάσουν την άμυνα του Παναμά στα πρώτα λεπτά. Η πρώτη σημαντική ευκαιρία ήρθε στο 23’, όταν ο Μουρίγιο σέντραρε από τα δεξιά και ο Ροντρίγκες πήρε την κεφαλιά, όμως ο Λιβάκοβιτς πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση. Παρ’ όλα αυτά, ο διαιτητής υπέδειξε πως η μπάλα είχε περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου στην αρχή της φάσης.

Ο ρυθμός παρέμεινε χαμηλός μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους. Στο 45+1’, ο Μπατούρινα δοκίμασε το σουτ, αλλά ο Μοσκέρα αντέδρασε σωστά και παραχώρησε κόρνερ. Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Στην επανάληψη, η Κροατία βρήκε τη λύση στο 54’. Οι Πάσαλιτς και Στάνισιτς συνεργάστηκαν άψογα από τη δεξιά πλευρά, ο δεύτερος γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Μπούντιμιρ, από κοντά, την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

Λίγο αργότερα, στο 57’, οι Κροάτες άγγιξαν και δεύτερο γκολ. Ο Μόντριτς τροφοδότησε τον Πάσαλιτς, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Μοσκέρα. Ο τερματοφύλακας του Παναμά απέκρουσε την πρώτη προσπάθεια, ενώ στην επαναφορά ο παίκτης της Ορλάντο Σίτι έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία.

Ο Παναμάς προσπάθησε να αντιδράσει μετά το γκολ και ανέβασε τις γραμμές του. Στο 68’, ο Μουρίγιο απείλησε μέσα από την περιοχή, όμως ο Λιβάκοβιτς είπε «όχι» και στις δύο προσπάθειές του, παραχωρώντας κόρνερ. Από την εκτέλεση, ο Χάρβεϊ πήρε την κεφαλιά στο κέντρο της περιοχής, αλλά ο Κροάτης τερματοφύλακας επενέβη ξανά σωτήρια, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

ΓΚΟΛ: 54′ Μπούντιμιρ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 61′ Μπαρσένας, 90+2′ Π. Σούτσιτς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΔΟΚΑΡΙ:

Παναμάς (Τόμας Κρίστιανσεν): Μοσκέρα, Κόρντοβα, Αντράντε, Ράμος (77′ Γουάτερμαν), Μουρίγιο, Χάρβεϊ, Μπαρσένας (90 Ροντρίγκες), Μπλάκμαν (90′ Ντέιβις), Μαρτίνεζ, Ροντρίγκεζ, Νέλσον (84′ Λοντίνιο)

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γκβάρντιολ (46′ Κράμαριτς), Σούταλο, Στάνισιτς, Πόνγκρατσιτς, Κόβατσιτς (72′ Π. Σούτσιτς), Μόντριτς (81′ Πάσαλιτς), Πέρισιτς, Πάσαλιτς (72′ Λ. Σούτσιτς), Μπατουρίνα, Μούσα (46′ Μπόύντιμιρ)

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu