Καλεί τους πρεσβευτές τους να εγκαταλείψουν τη χώρα
Το κοινοβούλιο της Λιβύης ζήτησε να σταματήσουν οι εξαγωγές πετρελαίου προς τους υποστηρικτές του Ισραήλ εν μέσω ανηλεών αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας. «Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου σε χώρες που υποστηρίζουν το Ισραήλ σε περίπτωση που δεν σταματήσουν οι ισραηλινές σφαγές», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Abdullah Belihaq.
Η Βουλή με έδρα την ανατολική Λιβύη κάλεσε επίσης τους πρεσβευτές των χωρών που υποστηρίζουν τα «εγκλήματα» του Ισραήλ στη Γάζα να εγκαταλείψουν αμέσως τη Λιβύη.
«Το σώμα καταδικάζει σθεναρά την υποστήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Ιταλία στα εγκλήματα του Ισραήλ στη Γάζα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ονόμασε τη σύγκρουση στη Γάζα ως «γενοκτονία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και της Δύσης εναντίον αμάχων υπό αποκλεισμό».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οριοθετήθηκε η φωτιά στην περιοχή Αμπέλα στη Σύρο
- Οριστικοποίηση κόστους επένδυσης 6,98 εκατ. ευρώ της ΑΤΛΑΣ ΤΕΪΠΣ
- Ο Βασιλιάς επέστρεψε: Ο Ομπράντοβιτς ξανά στον πάγκο του Παναθηναϊκού
- Φωτιά στη Σύρο και μήνυμα εγκατάλειψης της περιοχής Τρία Λαγκώνια
- Observer: Προς παραίτηση ο Στάρμερ τη Δευτέρα
- Μητσοτάκης: Η πλατφόρμα PosoKanei ήρθε για να μείνει (όπως και η e-Katanalotis, που έφυγε νύχτα)
- Το βίντεο του αντιπροέδρου του ΑΔΜΗΕ, Γ. Μάργαρη, που «ηλέκτρισε» την ατμόσφαιρα ενέργειας και πολιτικής
- Ημέρα του Πατέρα 2026: Ένα «ευχαριστώ» στους ανθρώπους που μας δείχνουν τον δρόμο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








