Η Αγγελική Φράγκου κατέχει το 64% της Navios Holdings σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεσή της εταιρείας
Την έξοδο από το αμερικάνικο χρηματιστήριο της Navios Maritime Holdings δρομολογεί η Αγγελική Φράγκου. Η Navios Maritime Holdings, ελέγχει το 10,3% της εισηγμένης Navios Maritime Partners και το 63,8% της Navios South American Logistics.
Η κα Φράγκου πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Navios Holdings θα καταβάλλει 2,28 δολάρια ανά μετοχή στους υπόλοιπους μετόχους, δηλαδή με ένα premium περίπου 43% στην τιμή κλεισίματος της κοινής μετοχής της Navios Holdings στις 12 Σεπτεμβρίου – την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν από την πρώτη προσφορά.
Η αρχική προσφορά εξαγοράς ανερχόταν σε 1,84 δολάρια ανά κοινή μετοχή, με ένα premium 17% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της 12ης Σεπτεμβρίου. Η εξαγορά των μετοχών αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το πρώτο τρίμηνο του 2024.
Η διαχείριση
Η Αγγελική Φράγκου κατέχει το 64% της Navios Holdings σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεσή της εταιρείας.
Η Navios Partners διαχειρίζεται πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, δεξαμενόπλοια και μεταφορας εμπορευματοκιβωτίων με μεταφορική ικανότητα 15,7 εκατομμυρίων dwt και 235.414 teu. Ο στόλος έχει μέση ηλικία 9,8 έτη υπολογιζόμενη σε dwt και πλήρως παραδοθέντων πλοίων.
Η Navios South American Logistics Inc. (“Navios Logistics”) είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες logistics στην περιοχή Hidrovia της Νότιας Αμερικής, η οποία εξυπηρετεί τις ανάγκες αποθήκευσης και θαλάσσιας μεταφοράς των πελατών της μέσω λιμενικών τερματικών σταθμών, ποτάμιων φορτηγίδων και παράκτιων ενδομεταφορών.
Η επιχείρησή επικεντρώνεται σε δύο βασικές αγορές μεταφορών στη Νότια Αμερική: το ποτάμιο σύστημα της περιοχής Hidrovia και το εμπόριο ενδομεταφορών κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Νότιας Αμερικής.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- AP Voter Poll: Μεταστροφή των νέων και ηχηρή αποδοκιμασία στον Τραμπ
- ΟΝΥΞ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ: Ξεκίνησαν οι εκταμιεύσεις χρηματοδότησης 7,8 εκατ. ευρώ για τη Σάνη Χαλκιδικής
- Αμεσες διορθώσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς
- Νέες ρυθμίσεις στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης λόγω Flyover
- Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Σούπερ μάρκετ: Στο 0,35% η αύξηση των τιμών τον Οκτώβριο
- Motor Oil: Προσωρινό μέρισμα 0,55 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2026
- Wrohxam travel: Πώς επηρεάζεται η Ελλάδα από το ‘’κανόνι’’ του βρετανικού ταξ. πράκτορα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








