Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν ξεκίνησε σήμερα συνομιλίες για την άμυνα με περισσότερες από 40 χώρες εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Ουκρανία μπορεί να υπερισχύσει απέναντι στη Ρωσία στον πόλεμο που διαρκεί ήδη περισσότερο από δύο μήνες.
«Η αντίστασή σας έχει αποτελέσει έμπνευση για τον ελεύθερο κόσμο», δήλωσε ο Όστιν, ο οποίος κατήγγειλε ως «απαράδεκτη» την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
«Η Ουκρανία πιστεύει σαφώς ότι μπορεί να νικήσει, το ίδιο πιστεύουν και όλοι εδώ», είπε.
Το ζήτημα της ασφάλειας και της κυριαρχίας της Ουκρανίας μακροπρόθεσμα θα είναι το κύριο θέμα στις συνομιλίες περίπου 40 χωρών που συμμετέχουν στη διάσκεψη η οποία διεξάγεται σε αεροπορική βάση των ΗΠΑ στη δυτική Γερμανία.
Υπουργοί Άμυνας και άλλοι αξιωματούχοι που έχουν προσκληθεί στην Αεροπορική Βάση Ράμσταϊν από τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν αναμένεται να εστιάσουν στις αμυντικές ανάγκες της χώρας μετά τον πόλεμο.
Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ κατέστησε σαφές πως η διάσκεψη δεν τελεί υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ. Μεταξύ των προσκεκλημένων φέρεται να είναι και μη μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νοrse Atlantic: Συνδέει για πρώτη φορά στην ιστορία Αθήνα-Λος Άντζελες από τις 3 Ιουνίου
- Ανοδικές τάσεις στην αγορά του πετρελαίου
- EΑ: Διατηρεί σταθερές τις τιμές των παιχνιδιών της εν μέσω αυξήσεων στη βιομηχανία
- I. Κουρκούμπας: Από τα Public, ανώτατο στέλεχος στην Coca Cola HBC
- Τέμπη: Σήμερα 12/05 στη Βουλή η κλήρωση του Δικαστικού Συμβουλίου για Τριαντόπουλο
- Αλβανικές εκλογές: Αναμονή για τα τελικά αποτελέσματα – Ο Ράμα προηγείται στα exit polls
- ΕΦΚΑ: Σε δύο δόσεις οι πληρωμές των συντάξεων Ιουνίου 2025
- Ουκρανία: Κρίσιμες επαφές στην Κωνσταντινούπολη για την επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις