«H ποιότητα των στατιστικών στοιχείων του προγράμματος δεν αμφισβητείται από κανέναν κι επ’ ουδενί από την ελληνική κυβέρνηση» τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δήλωσή του προς την γερμανική εφημερίδα Die Zeit με αφορμή άρθρο της για την υπόθεση Γεωργίου.
«Θα ήταν απρεπές ο υπουργός Οικονομικών να σχολιάσει μια δικαστική απόφαση και σε κάθε περίπτωση η ετυμηγορία σε βάρος του κ. Γεωργίου δεν αφορούσε την κατηγορία της ανάρμοστης ανάμιξης (στην κατάρτιση) των στατιστικών στοιχείων αλλά σε ένα ήσσον ζήτημα το οποίο αφορούσε τη διαδικασία. Κατά συνέπεια, η ποιότητα των στατιστικών στοιχείων του προγράμματος δεν αμφισβητείται από κανέναν κι επ’ ουδενί από την ελληνική κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα ο καταδικασθείς Α. Γεωργίου γίνεται θέμα διαμάχης εντός της ΕΕ. Όπως ανέφερε σε σημερινό δημοσίευμά της, ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κατηγορήθηκε στην Ελλάδα ότι τεχνητά διόγκωσε το έλλειμμα και πως, σύμφωνα με σχετική έρευνα της, υπάρχουν αντιδράσεις στην Ευρώπη.
Πλήρης εμπιστοσύνη ΕΚΤ στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ από το 2010
Παράλληλα, εκπρόσωπος της ΕΚΤ, δήλωσε ότι «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη της στα στατιστικά στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ από το 2010 και επαναλαμβάνει ότι είναι ουσιώδες οι ελληνικές αρχές να προστατεύσουν την ανεξαρτησία και την αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στην Ελλάδα το Samsung Pay βάζει νέα δεδομένα στον ανταγωνισμό των digital wallets
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Βαριές απώλειες μετά τις απειλές Τραμπ κατά του Ιράν
- Διπλή υπερκάλυψη για το 5ετές ομόλογο της Seanergy – Άντλησε 100 εκατ. ευρώ
- Βουλή: Στην Ολομέλεια το ν/σ για κύρωση Παραχώρησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας
- Η Ρωσία απαγορεύει τις εξαγωγές ντίζελ μετά τα ουκρανικά πλήγματα σε διυλιστήρια
- Seanergy Maritime Holdings Corp. - Ανακοίνωση της τελικής απόδοσης και του Επιτοκίου των Ομολογιών
- Άργος: Στο ΚΑΤ ο 20χρονος που πυροβόλησαν αστυνομικοί – Είναι εγκεφαλικά νεκρός
- ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ ΠΡΟΦΙΛ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








