Αφορά δεδομένα που συλλέγει μέσω Instagram και Threads
Η αρχή ανταγωνισμού της Τουρκίας επέβαλε τη Δευτέρα ένα προσωρινό μέτρο στην εταιρεία Meta Platforms Inc με σκοπό να εμποδίσει την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των πλατφορμών Instagram και Threads, καθώς διερευνά πιθανή κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της εταιρείας στην αγορά.
Τον Δεκέμβριο, η αρχή ξεκίνησε έρευνα για τη μητρική Meta για πιθανή παραβίαση της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού, μέσω της διασύνδεσης των δεδομένων της πλατφόρμας Instagram με τη νεότερη Threads.
Η αρχή είπε ότι το προσωρινό μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι να ληφθεί η τελική απόφαση, καθώς τα δεδομένα που λαμβάνονται και συγκεντρώνονται μέσω αυτών των δύο εφαρμογών θα μπορούσαν να «παραβιάσουν τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού και να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά» στην αγορά.
Επίσης, τουρκική αρχή επέβαλε ως μέρος ξεχωριστής έρευνας, στη Meta πρόστιμο 4,8 εκατομμυρίων λιρών (148.000 δολάρια) για κάθε μέρα, για μήνυμα ειδοποίησης που η εταιρεία έστελνε στους χρήστες σχετικά με την κοινή χρήση δεδομένων.
Η ειδοποίηση σχετικά με την κοινή χρήση δεδομένων μεταξύ των υπηρεσιών Facebook, Instagram και WhatsApp της εταιρείας δεν παρείχε επαρκείς πληροφορίες και δεν ήταν αρκετά διαφανής, ανέφερε.
Η ειδοποίηση χρήστη σχεδιάστηκε επίσης για να καθοδηγήσει τους χρήστες να εγκρίνουν την κοινή χρήση δεδομένων, η οποία δεν κρίθηκε επαρκής για την αντιμετώπιση των ανησυχιών κατά του ανταγωνισμού, πρόσθεσε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καιρός: Σε άνοδο η θερμοκρασία
- Αποχωρούν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου και ο αναπληρωτής του
- Κικίλιας: Καμία αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας
- Ξανά για δύο κράτη στην Κύπρο μιλάει ο Ερντογάν
- Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για τον διεθνή διαγωνισμό έρευνας υδρογονανθράκων νοτίως της Πελοποννήσου και της Κρήτης
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις