Εν αναμονή της απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας για το επιτόκιο
Η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων αναφοράς της Ιαπωνίας αυξήθηκε την Τρίτη, αντιστρέφοντας την πορεία της, καθώς οι επενδυτές ανέμεναν την απόφαση πολιτικής της Τράπεζας της Ιαπωνίας.
Η απόδοση αυξήθηκε κατά 0,5 μονάδα βάσης (μ.β.) στο 1,51%, αφού είχε υποχωρήσει κατά 1 μ.β. στο 1,495% νωρίτερα στη συνεδρίαση. Η BOJ πρόκειται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια την Τετάρτη και να συζητήσει πόσο μεγάλο κίνδυνο αποτελεί ο κλιμακούμενος εμπορικός πόλεμος των ΗΠΑ για την οικονομία της Ιαπωνίας που εξαρτάται από τις εξαγωγές, γεγονός που θα αποτελέσει κλειδί για τον χρόνο της επόμενης αύξησης των επιτοκίων της.
«Η αγορά κινείται χωρίς κατεύθυνση, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία από την αυριανή απόφαση και τα σχόλια της κεντρικής τράπεζας», δήλωσε ο Katsutoshi Inadome, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής της Sumitomo Mitsui Trust Asset Management.
«Οι επενδυτές θα αναζητήσουν ενδείξεις για την πολιτική αύξησης των επιτοκίων της BOJ από την άποψή της για τις οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ», δήλωσε ο Inadome.
Η απόδοση της διετούς JGB αντιστράφηκε επίσης από την πτώση κατά 0,5 μ.β., σημειώνοντας άνοδο 1 μ.β. στο 0,815%. Η απόδοση των πενταετών αυξήθηκε κατά 0,5 μ.β. στο 1,1%, μετά από οριακή πτώση στο 1,09%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μαραθώνιος 2026: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί
- Η επόμενη ημέρα του τεχνολογικού sell-off: Οι τρεις παράγοντες που θα κρίνουν την ανάκαμψη
- Fitch: Δεν αναβάθμισε την Ελλάδα – Οι αδυναμίες που επισημαίνει ο οίκος
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Γνωστοποίηση σημαντικών αλλαγών στα δικαιώματα ψήφου σύμφωνα με το ν. 3556/2007, όπως ισχύει
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Ολοκλήρωση της συγχώνευσης με απορρόφηση από την Τράπεζα Πειραιώς κατά 100% θυγατρικών εταιρειών
- Ευρωαγορές: Βουτιά στους δείκτες, κύμα ρευστοποιήσεων στις μετοχές
- Telegraph: Το Ιράν ζητά S-400 από τον Πούτιν – Η μυστική επιστολή και το σχέδιο στρατιωτικής θωράκισης της Τεχεράνης
- ΣΕΤΕ: «Όχι» στη νέα αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων στο 1% – Αδικαιολόγητη η πρόσθετη επιβάρυνση
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








