Με στόχο μια διμερή συμφωνία που θα ωφελεί και τις δύο χώρες
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σιγκέρου Ισίμπα δήλωσε την Τρίτη ότι θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για την αναζήτηση μιας αμοιβαία επωφελούς εμπορικής συμφωνίας, αφού ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε δασμούς 25% σε αγαθά από την Ιαπωνία από την 1η Αυγούστου.
Ο Ισίμπα ανέφερε ότι η Ιαπωνία έχει λάβει πρόταση από τις ΗΠΑ να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις έως τη νέα προθεσμία της 1ης Αυγούστου.
Τη δήλωση έκανε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, με θέμα τη στρατηγική της χώρας απέναντι στους επικείμενους αμερικανικούς δασμούς.
Η αβεβαιότητα σχετικά με τους δασμούς έστειλε το δολάριο σε υψηλό δύο εβδομάδων στα 146,44 γιεν, καθώς αναμένεται και η τριμηνιαία έκθεση της Τράπεζας της Ιαπωνίας στις 31 Ιουλίου, η οποία θα θέσει τις βάσεις για αύξηση των επιτοκίων αργότερα φέτος.
«Εάν η νέα προθεσμία οριστεί την 1η Αυγούστου, η BOJ πιθανόν να μην είναι σε θέση να πει πολλά στην επερχόμενη έκθεση του Ιουλίου», δήλωσε ο Τακέσι Ισίντα, στρατηγικός αναλυτής της Kansai Mirai Bank.
«Οι προσδοκίες της αγοράς για μια βραχυπρόθεσμη αύξηση των επιτοκίων θα ανατραπούν».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΥΠΕΞ: Μήνυμα για τα 27 χρόνια από το Φάλκον και τον χαμό του Γιάννου Κρανιδιώτη
- Ιστορική δημόσια εγγραφή ρεκόρ από τον πλουσιότερο άνθρωπο της Αφρικής
- LG και ΑΕΚ BC ξεκινούν νέα συνεργασία στη SUNEL Arena και στα social media
- “Ανοιχτά Ζυθοποιεία” 2026: Δωρεάν ξεναγήσεις και γευσιγνωσία σε όλη την Ελλάδα
- Ενίσχυση στο Λιμενικό με 420 προσλήψεις δόκιμων λιμενοφυλάκων
- METLEN ENERGY & METALS PLC - Transaction in own shares
- Αναβολή συνομιλιών Ιράν και αραβικών χωρών στη Μέση Ανατολή
- Πρωτιά του CDU στην Κάτω Σαξονία με ισχυρά κέρδη για την AfD
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









