Η μετοχή του ομίλου, που είχε ανοίξει με άνοδο στο χρηματιστήριο του Τόκιο, βρισκόταν στο κόκκινο (–0,6%) περί τις 05:20, ενώ ο δείκτης Nikkei σημείωνε άνοδο (+0,16%)
Γιγαντιαίας έκτασης βλάβη στα συστήματα πληροφορικής παρέλυσε σήμερα το πρωί την παραγωγή στα δώδεκα από τα δεκατέσσερα εργοστάσιο του ομίλου Toyota στην Ιαπωνία, πάντως η μεγαλύτερη κατασκευάστρια αυτοκινήτων στον κόσμο διαβεβαίωσε πως δεν θεωρεί σε αυτό το στάδιο πως πρόκειται για κάτι ύποπτο, ότι δηλαδή υπέστη κυβερνοεπίθεση.
Συνολικά 12 εργοστάσια παραγωγής οχημάτων, ή αλλιώς “25 γραμμές παραγωγής”, αδυνατούν να “διαχειριστούν παραγγελίες για εξαρτήματα εξαιτίας τεχνικής βλάβης”, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της Τογιότα. “Προς το παρόν δεν θεωρούμε πως πρόκειται για κυβερνοεπίθεση”, πρόσθεσε.
Η μετοχή του ομίλου, που είχε ανοίξει με άνοδο στο χρηματιστήριο του Τόκιο, βρισκόταν στο κόκκινο (–0,6%) περί τις 05:20, ενώ ο δείκτης Nikkei σημείωνε άνοδο (+0,16%).
Την περασμένη χρονιά, η Τογιότα είχε υποχρεωθεί να αναστείλει όλη της την παραγωγή στην Ιαπωνία για μια μέρα εξαιτίας κυβερνοεπίθεσης σε έναν από τους προμηθευτές της, την Kojima Industries.
Αφού επλήγη πέρυσι από τη διαταραχή των αλυσίδων εφοδιασμού και την έλλειψη ημιαγωγών, η παραγωγή της Τογιότα επιταχύνθηκε θεαματικά στην αρχή της χρονιάς. Η παγκόσμια παραγωγή της ξεπέρασε τα 5,6 εκατομμύρια οχήματα τους πρώτους έξι μήνες του 2023, αυξήθηκε κατά 10,3% σε ετήσια βάση και έσπασε το ρεκόρ εξαμήνου του ομίλου, σύμφωνα με τους αριθμούς που έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκησή στα τέλη του Ιουλίου.
Ο όμιλος (περιλαμβάνει επίσης τις μάρκες Lexus, Daihatsu και Hino) προβλέπει να διαθέσει 11,38 εκατομμύρια οχήματα σε παγκόσμια κλίμακα το τρέχον οικονομικό έτος 2023/2024, αριθμό που θα αποτελεί ρεκόρ και θα σηματοδοτεί αύξηση 7,8% σε ετήσια βάση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μαραθώνιος 2026: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί
- Η επόμενη ημέρα του τεχνολογικού sell-off: Οι τρεις παράγοντες που θα κρίνουν την ανάκαμψη
- Fitch: Δεν αναβάθμισε την Ελλάδα – Οι αδυναμίες που επισημαίνει ο οίκος
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Γνωστοποίηση σημαντικών αλλαγών στα δικαιώματα ψήφου σύμφωνα με το ν. 3556/2007, όπως ισχύει
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Ολοκλήρωση της συγχώνευσης με απορρόφηση από την Τράπεζα Πειραιώς κατά 100% θυγατρικών εταιρειών
- Ευρωαγορές: Βουτιά στους δείκτες, κύμα ρευστοποιήσεων στις μετοχές
- Telegraph: Το Ιράν ζητά S-400 από τον Πούτιν – Η μυστική επιστολή και το σχέδιο στρατιωτικής θωράκισης της Τεχεράνης
- ΣΕΤΕ: «Όχι» στη νέα αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων στο 1% – Αδικαιολόγητη η πρόσθετη επιβάρυνση
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








