Καταγγελίες των δικηγόρων για σοβαρές παραλείψεις κατά τη διαδικασία εκτέλεσης - Στο νοσοκομείο η 50χρονη
Σε ιατρικό και νομικό θρίλερ εξελίχθηκε η απόπειρα εκτέλεσης της θανατοποινίτισσας Κρίστα Πάικ στο Τενεσί, καθώς η 50χρονη χρειάστηκε να διακομισθεί εκτάκτως στο νοσοκομείο όταν η διαδικασία απέτυχε.
Παρά τη χορήγηση δύο δόσεων πεντοβαρβιτάλης, ο θάνατός της δεν επήλθε, προκαλώντας ανασταλή της διαδικασίας και έντονες αντιδράσεις.
Η Κρίστα Πάικ είχε καταδικαστεί σε θάνατο το 1996 για τη στυγερή δολοφονία της 19χρονης Κολίν Σλέμερ, την οποία είχε βασανίσει και σκοτώσει έναν χρόνο νωρίτερα μαζί με τον σύντροφό της.
Η εκτέλεσή της είχε προγραμματιστεί αφού το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανέτρεψε την προσωρινή αναστολή που της είχε χορηγηθεί μόλις λίγες ώρες πριν από το καθορισμένο ραντεβού με τον θάνατο.
Η προσπάθεια για τη θανατηφόρα ένεση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Riverbend, στο Νάσβιλ. Όπως κατήγγειλαν οι συνήγοροί της, η κατάδικος έχασε μεν τις αισθήσεις της, αλλά η καρδιά της συνέχιζε να χτυπά και ακουγόταν να ροχαλίζει.
Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη, η νομική της ομάδα κατέθεσε κατεπείγουσα αίτηση ζητώντας την άμεση διακοπή της εκτέλεσης και την παροχή πρώτων βοηθειών.
Η αναταραχή στην αίθουσα ήταν έκδηλη. Οι κουρτίνες στον χώρο των μαρτύρων έκλεισαν δύο φορές, ενώ στη συνέχεια ζητήθηκε από τους παριστάμενους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν.
Λίγη ώρα αργότερα, ομοσπονδιακός δικαστής επιβεβαίωσε ότι το ιατρικό προσωπικό είχε αναλάβει τη φροντίδα της 50χρονης, ανταποκρινόμενο στο αίτημα των υπερασπιστών της.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ιατρικού εμπειρογνώμονα της υπεράσπισης, το σκεύασμα ενδέχεται να μην έφτασε σε επαρκή συγκέντρωση στην κυκλοφορία του αίματος ώστε να επιφέρει την ανακοπή της αναπνοής και της καρδιακής λειτουργίας.
Παράλληλα, οι δικηγόροι της Πάικ καταγγέλλουν σοβαρές παραλείψεις, κάνοντας λόγο για δυσκολία στον εντοπισμό φλέβας αλλά και για πλήρη έλλειψη ιατρικής ετοιμότητας απέναντι σε ενδεχόμενες επιπλοκές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Nations League: Δοκιμασία κορυφής για την Εθνική απέναντι στην Ολλανδία στην Τούμπα (21:45)
- Στο στόχαστρο των ρωσικών drones η Νότια Γέφυρα του Κιέβου
- Επιμένει το τουρκικό υπ. Άμυνας: «Μόνο σε συντονισμό με την Άγκυρα η πόντιση καλωδίου για το GSI»
- Reuters: Η Broadcom δανείζει έως 42 δισ. δολάρια στην Anthropic για τη μίσθωση τσιπ
- Plenitude: Νέα μετοχική σύνθεση και μοντέλο διακυβέρνησης υπό τον έλεγχο Eni – Ares
- Η Euronext Athens ολοκλήρωσε την απόσχιση του κλάδου “Διαχειριστής Αγοράς”
- Ανάσα για χιλιάδες εγκλωβισμένους επενδυτές στην Τουρκία
- Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κρήτη: Νεκρός εντοπίστηκε ο κτηνοτρόφος που αγνοείτο – Μπαράζ μηνυμάτων 112
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









