"Τεχνικά είναι πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα" σημείωσε η διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, Νίκη Τσούμα
Η διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, Νίκη Τσούμα, μίλησε στην ΕΡΤ για τα προβλήματα που παρατηρούνται στο νέο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
“Για να γίνει η ζωή μας πιο εύκολη πρέπει να μεταβούμε μπροστά στα ψηφιακά πράγματα. Αυτό λοιπόν που γίνεται το τελευταίο διάστημα είναι ακριβώς αυτό, ότι το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, το οποίο είναι ένα σύστημα που εγκαταστάθηκε το 2017, μεταπτώνεται σε πιο σύγχρονες υποδομές. Αυτό τεχνικά σημαίνει ότι όλο αυτό το πάρα πολύ μεγάλο σύστημα, με τις τεράστιες βάσεις, με τους πάρα πολλούς χρήστες, με τα δίκτυα τα οποία είναι ανοικτά και σύστημα το οποίο δουλεύει στην πραγματικότητα 24 ώρες το 24ωρο, πρέπει να κάνει αυτό το τεράστιο τεχνικό εγχείρημα της μετάβασης σε νέα εργαλεία και σε νέο εξοπλισμό” τόνισε η κα Τσούμα.
“Αυτό τεχνικά είναι πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα. Είναι πάρα πολύ μεγάλο εγχείρημα. Είμαστε όλοι οι τεχνικοί από πάνω όλες τις μέρες και τις νύχτες για να γίνει αυτή η μετάβαση. Στην αρχή λοιπόν της κάποιας οποιασδήποτε μετάβασης, υπάρχουν κάποιες μικρές, σε σχέση με τον τεχνολογικό όγκο που πρέπει να μεταπτώσουμε, δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις, οι οποίες σιγά σιγά εξομαλύνονται. Εδώ μιλάμε για ένα σύστημα το οποίο κάνει μετάβαση ενώ είναι σε λειτουργία” πρόσθεσε.
Η κα Τσούμα σημείωσε ότι μόνο κάποιοι γιατροί δεν μπορούσαν να συνταγογραφήσουν κι αυτό γιατί είχαν καθυστερήσεις στη σύνδεση. “Όντως ήταν πάρα πολύ αργή. Τα νούμερα λένε ότι ενώ κάθε μέρα έχουμε ένα μέσο όρο 400.000 με 420.000 συνταγές τη μέρα να γράφονται Δευτέρα και Τρίτη όντως οι συνταγές που δεχτήκαμε στο σύστημα και καταγράφτηκαν την Δευτέρα ήταν 330.000 και εχθές ήταν 375.000 Πραγματικά υπήρχε μια καθυστέρηση στο να μπουν” κατέληξε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- “Βουλιάζει” από παράπονα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας
- Allwyn: Άλμα 21% στα καθαρά έσοδα και EBITDA €443 εκατ. στο α’ τρίμηνο
- Κοινό βήμα Οικονομικού Πανεπιστημίου και Eurobank για τη νέα γενιά στελεχών στην ψηφιακή οικονομία
- Σύμβαση ΕΤΑΔ, Domes Resorts για το Ξενία Ουρανούπολης: Δελτία τύπου με «επενδύσεις», αλλά καμία απάντηση για τα ποσά όταν επικοινωνείς μαζί τους
- AKTOR: 30 υποτροφίες με εγγυημένη πενταετή εργασία
- Οι Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις ξεκλειδώνουν την απανθρακοποίηση στην τσιμεντοβιομηχανία
- Η Google θωρακίζει το Android ενάντια στις AI απάτες και φέρνει νέες λειτουργίες πριν το Android 17
- Σωκράτης Κόκκαλης και Robeson Reeves ηγούνται του νέου Δ.Σ. της Bally’s Intralot
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








