Η ΟΛΘ ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής της για την περαιτέρω ανάπτυξη του Λιμένα της Θεσσαλονίκης και την αναβάθμιση του ρόλου του ως θαλάσσια Πύλη για την ευρύτερη περιοχή, ολοκληρώθηκε σήμερα, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020, η ίδρυση θυγατρικής εταιρείας με έδρα τη Σόφια της Βουλγαρίας και επωνυμία “ThPA Sofia EAD”.
H ThPA Sofia EAD θα διευρύνει την ενδοχώρα και θα βελτιώσει τη συνδεσιμότητα του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Το dry port θα βρίσκεται στην περιοχή Ιλιέντσι της Σόφιας και θα διαθέτει απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση με το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, παρέχοντας ανταγωνιστικούς χρόνους και κόστη διαμετακόμισης.
Το νέο dry port στοχεύει να αποτελέσει σημαντικό εμπορικό σταθμό κι ένα σύγχρονο κέντρο ανάπτυξης που θα συνδέεται με τρένο με μια σειρά dry ports στη Νοτιοανατολική, Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας πληθώρας επιχειρήσεων.
Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε. Αθανάσιος Λιάγκος, δήλωσε σχετικά: «Με συνέπεια η ΟΛΘ Α.Ε. συνεχίζει να προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς την υλοποίηση της στρατηγικής της.
Η δημιουργία του dry port στη Σόφια αποτελεί πράγματι ένα εξαιρετικά σημαντικό ιστορικό καθώς και αναπτυξιακό ορόσημο για τον Λιμένα της Θεσσαλονίκης.
Είναι το πρώτο dry port από μία σειρά αντίστοιχων που θα δημιουργήσουμε στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής.
Στόχος μας δεν είναι άλλος από τη διάθεση αξιόπιστων, σύγχρονων και ανταγωνιστικών υπηρεσιών συνδυασμένων μεταφορών στο πελατολόγιο μας και την καταλυτική συμβολή της εταιρείας μας στην διαμόρφωση συνθηκών ανάπτυξης στη χώρα μας».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματιστήριο: Με απώλειες 0,14% στις 2.083,49 μονάδες και ισχυρές πιέσεις σε Eurobank και ΟΠΑΠ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φάμελλος έθεσε εκτός ευρωομάδας τον Νίκο Παππά για απρεπή συμπεριφορά
- Wall Street: Κινείται σε αρνητικό έδαφος
- Δίκη Χρυσής Αυγής: Την ενοχή και των 42 κατηγορουμένων πρότεινε η εισαγγελέας
- ΡΑΑΕΥ: Πρόστιμο 120.000 ευρώ στον ΔΕΔΔΗΕ για περιπτώσεις ρευματοκλοπής
- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Τάσσεται υπέρ του «στρατιωτικού Σένγκεν» για ενδεχόμενη ρωσική επίθεση
- Ασήμι: Άλμα 3,4% στα 65,94 δολάρια ανά ουγγιά – Ρεκόρ όλων των εποχών
- Γ. Παράσχης (ΣΕΤΕ): Πρόβλεψη για ταξιδιωτικές εισπράξεις πάνω από 22,5 δισ. ευρώ το 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








