Επιχειρήσεις

ΗΛΕΚΤΩΡ: Έπεσαν οι υπογραφές για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στη Χερσόνησο Κρήτης

Η κατασκευή του έργου προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 24 μήνες, ενώ στη συνέχεια η ανάδοχος κοινοπραξία θα το λειτουργήσει για 3 χρόνια με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 3

Υπεγράφη την Τρίτη 3 Οκτωβρίου η σύμβαση για την κατασκευή και τριετή λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας απορριμάτων στη Χερσόνησο της Κρήτης, μεταξύ της αναδόχου κοινοπραξίας ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. – Λιμενική Α.Ε. και του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ).

Συγκεκριμένα, την υπέγραψαν ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ, Ιωάννης Σέγκος, και ο νόμιμος εκπρόσωπος της Αναδόχου Κοινοπραξίας, Νίκος Σταθάκης, παρουσία, μέσω τηλεδιάσκεψης, του γενικού γραμματέα Διαχείρισης Απορριμμάτων, Μανώλη Γραφάκου, και με φυσική παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη (στη φωτογραφία).

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η κατασκευή του έργου προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 24 μήνες, ενώ στη συνέχεια η ανάδοχος κοινοπραξία θα το λειτουργήσει για τρία (3) έτη με δυνατότητα επέκτασης του χρονικού ορίου λειτουργίας για επιπλέον 3 έτη.

Η μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων Χερσονήσου αναμένεται να συμβάλλει αποτελεσματικά στη διαχείριση απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή και να δώσει λύσεις στα έντονα σημερινά προβλήματα, αντιμετωπίζοντας με τον καλύτερο τεχνολογικά τρόπο τη διαρκώς αυξανόμενη παραγωγή αποβλήτων σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της χώρας.

Η ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., διαθέτοντας μεγάλη τεχνογνωσία και εμπειρία στον κλάδο της διαχείρισης απορριμμάτων και της κυκλικής οικονομίας, πρόκειται – στη συγκεκριμένη εγκατάσταση – να εφαρμόσει την τεχνολογία της κομποστοποίησης των προδιαλεγμένων οργανικών αποβλήτων, από την οποία θα προκύπτει υψηλής ποιότητας compost κατάλληλο για γεωργική χρήση και την τεχνολογία της βιοξήρανσης, απ’ όπου θα παράγεται  απορριμματογενές καύσιμο και ανακυκλώσιμα υλικά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., Νίκος Σταθάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή της σύμβασης του έργου κατασκευής και λειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στη Χερσόνησο της Κρήτης, τονίζοντας πως «η χρηστή διαχείριση των απορριμμάτων είναι πλέον αδιαπραγμάτευτη συνθήκη για την προστασία του πλανήτη μας σήμερα και στο μέλλον. Είμαστε περήφανοι που στην ΗΛΕΚΤΩΡ μέσα από την πολυετή μας εμπειρία και εξειδίκευση στη διαχείριση απορριμμάτων και την παραγωγή πράσινης ενέργειας συμβάλλουμε καθοριστικά στη χώρα μας, και όχι μόνο, στην ανακύκλωση και την προώθηση της κυκλικής οικονομίας».

Η μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στη Χερσόνησο υπολογίζεται να επεξεργάζεται ανά έτος 45.500 τόνους σύμμεικτα αστικά στερεά απορρίμματα και ανακυκλώσιμα υλικά που δεν οδηγούνται στο Κ.Δ.Α.Υ. Ηρακλείου, εξυπηρετώντας τον δήμο Χερσονήσου, αλλά και τους δήμους Βιάννου, Μίνωα Πεδιάδας, Αγίου Νικολάου και Οροπεδίου Λασιθίου, 26.900 τόνους προδιαλεγμένα οργανικά απόβλητα, 1.600 τόνους ιλύος, καθώς και 11.000 τόνους ετησίως πρασινοκλαδέματα από τους εν λόγω δήμους και τον δήμο Ηρακλείου.

Η ΗΛΕΚΤΩΡ αποτελεί μία πλήρως καθετοποιημένη εταιρεία στον κλάδο διαχείρισης απορριμμάτων και παραγωγής πράσινης ενέργειας με πάνω από 20 χρόνια επιτυχούς πορείας. Η σημαντική τεχνογνωσία και εξειδίκευση που διαθέτει επιτρέπει στην ΗΛΕΚΤΩΡ να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις στη διαχείριση απορριμμάτων, που περιλαμβάνουν τη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία σύγχρονων μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων, καθώς και έργα παραγωγής εναλλακτικών καυσίμων και ενεργειακής αξιοποίησης του βιοαερίου και βιομάζας. Ως μια από τις κορυφαίες εταιρείες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με παρουσία σε 8 χώρες, αποτελεί τη μοναδική ελληνική εταιρεία που κατέχει και εφαρμόζει τεχνολογίες αιχμής στον κλάδο της δραστηριότητάς της.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu