Στους αυτοκινητοδρόμους ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ και ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ
Η εταιρεία nrg ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την HOCHTIEF για την επέκταση του ολοκληρωμένου δικτύου ταχυφορτιστών incharge στους εθνικούς αυτοκινητοδρόμους. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, nrg και HOCHTIEF προχώρησαν στη σύσταση της εταιρείας Hellenic Fast Charging Services (HFCS), με σκοπό την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης και της εκμετάλλευσης των σχετικών υποδομών.
Η HFCS θα προχωρήσει στη δημιουργία 52 νέων θέσεων ταχυφόρτισης σε 13 Σταθμούς Εφοδιασμού Αυτοκινήτων (ΣΕΑ) στους αυτοκινητοδρόμους ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ και ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ, στο πλαίσιο ολοκληρωμένων συμφωνιών με τα εν λόγω Έργα Παραχώρησης. Οι 52 θέσεις θα τροφοδοτούνται από 26 ταχυφορτιστές ονομαστικής ισχύος 180kW. Οι νέες θέσεις που δημιουργούνται, θα λειτουργούν αδιάλειπτα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους – δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες και κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων να πραγματοποιούν ταχείες φορτίσεις κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών τους.
Οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να αναπτύξουν τη συνεργασία τους μελλοντικά, με τη δημιουργία επιπλέον θέσεων φόρτισης και τοποθέτησης ταχυφορτιστών σε επιλεγμένα σημεία του δικτύου των εθνικών αυτοκινητοδρόμων.
Ο κ. Αναστάσιος Λωσταράκος, Γενικός Διευθυντής της nrg, δήλωσε σχετικά με τη νέα συνεργασία: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι για την έναρξη του νέου μας εγχειρήματος με την HOCHTIEF, μίας κορυφαίας εταιρείας στον τομέα των υποδομών. Στόχος της εταιρείας μας για το incharge είναι η κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους το Εθνικού Οδικού Δικτύου. Με στρατηγικές συνεργασίες όπως η σύσταση της HFCS, πραγματοποιούμε ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».
O κ. Peter Coenen, Γενικός Διευθυντής της HOCHTIEF PPP Solutions GmbH, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι για την υποστήριξη και συνεισφορά μας στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, στην κατεύθυνση ενός βιώσιμου και περιβαλλοντικά φιλικού δικτύου αυτοκίνησης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πρωταγωνιστές οι Κυκλάδες και ο Αργοσαρωνικός στο πρώτο μεγάλο τριήμερο του καλοκαιριού
- H Αθηναϊκή Ριβιέρα, κορυφαίος συνταξιοδοτικός προορισμός στην Ελλάδα, πόσο έχει το τμ, ποιοι έπονται
- Εργα 110 εκατομμυρίων ευρώ στη Δυτική Μακεδονία μέσω ΑΠΔΕ
- Aύξηση 1,9% στα μεικτά κέρδη των κρατικών επιχειρήσεων της Κίνας στο α’ τετράμηνο
- Γιώργος Στάσσης: Καμία επιβάρυνση στους λογαριασμούς από το data center στην Κοζάνη
- Ιnditex (Zara): Σταθερή πορεία στο πρώτο τετράμηνο, με αύξηση 5,8% με φόντο την Μεσανατολική κρίση
- LC Waikiki: Η τουρκική αλυσίδα ένδυσης συνεχίζει την επέλαση στα νησιά, μετά τη Ρόδο, πάει Λέσβο
- Allwyn AG - Προκαταρκτικά Μη Ελεγμένα Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ Τριμήνου 2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








