Διεθνή

Ιλον Μασκ: Γλίτωσε 500 εκατ. δολάρια σε αποζημιώσεις εργαζομένων στο X (twitter)

Η καταγγελία υποβλήθηκε το 2023 σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σαν Φρανσίσκο από την Κόρτνεϊ Μακ Μίλαν, πρώην στέλεχος του Twitter

Αμερικανικό δικαστήριο απέρριψε αγωγή που είχαν ασκήσει πρώην εργαζόμενοι του Twitter, οι οποίοι είχαν κατηγορήσει τον Έλον Μασκ ότι αρνήθηκε παράνομα περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις απόλυσης σύμφωνα με το CNN.

Η δικαστής Τρίνα Τόμσον αποφάνθηκε ότι οι απολυμένοι εργαζόμενοι δεν είχαν αποδείξει ότι οι αξιώσεις τους καλύπτονται από την ομοσπονδιακή νομοθεσία.

Η απόφαση είναι μια νίκη για τον Μασκ, ο οποίος αγόρασε το Twitter το 2022 και ξεκίνησε αμέσως σαρωτικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της απόλυσης χιλιάδων υπαλλήλων.

Οι κινήσεις έφεραν πολλαπλές αγωγές από πρώην προσωπικό που κατηγόρησαν την εταιρεία για παρακράτηση υπεσχημένων πληρωμών.

Η καταγγελία υποβλήθηκε το 2023 σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σαν Φρανσίσκο από την Κόρτνεϊ Μακ Μίλαν, πρώην στέλεχος του Twitter που ο μεγιστάνας μετονόμασε σε X.

Στην καταγγελία, αναφέρεται ότι η εταιρεία είχε παράσχει στο προσωπικό μισθό μόνο ενός μήνα ως αποζημίωση αντί για τα πολύ πιο γενναιόδωρα επιδόματα, που το Twitter είχε υποσχεθεί.

Η ομάδα του Μασκ είχε προτρέψει τον δικαστή να απορρίψει την καταγγελία, λέγοντας ότι ο νόμος για την ασφάλεια του εισοδήματος των συνταξιοδοτούμενων δεν ίσχυε στην προκειμένη περίπτωση.

Ο νόμος θέτει πρότυπα για τα ιδιωτικά προγράμματα υγείας και συνταξιοδότησης.

«Είμαστε απογοητευμένοι από την απόφαση και εξετάζουμε τις επιλογές μας για να προχωρήσουμε», δήλωσε εκπρόσωπος της ομάδας της κας ΜακΜίλιαν.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu