Η επιτροπή νομισματικής πολιτικής αποφάσισε να το διατηρήσει με τέσσερα από τα έξι μέλη να ψηφίζουν υπέρ της στάσης
Η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας, διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο πολιτικής της, καθώς βαδίζει στη γραμμή μεταξύ της συγκράτησης του πληθωρισμού και της ενίσχυσης της ανάπτυξης μετά από ένα απροσδόκητα αδύναμο τρίμηνο.
Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ινδίας, Shaktikanta Das, δήλωσε την Παρασκευή ότι η επιτροπή νομισματικής πολιτικής αποφάσισε να διατηρήσει το βασικό επιτόκιο στο 6,50%, με τέσσερα από τα έξι μέλη να ψηφίζουν υπέρ της στάσης.
Η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να συνεχίσει με ουδέτερη στάση πολιτικής, λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη επιβράδυνση της ανάπτυξης, δήλωσε ο διοικητής. Οι προοπτικές ανάπτυξης είναι ανθεκτικές, αλλά χρήζουν στενής παρακολούθησης, πρόσθεσε.
Αυτό σηματοδοτεί την 11η διαδοχική παραμονή της ινδικής κεντρικής τράπεζας, διατηρώντας το επιτόκιο αναφοράς στο ίδιο επίπεδο στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2023.
Οι οικονομολόγοι ήταν διχασμένοι σχετικά με το τι θα κάνει η κεντρική τράπεζα ενόψει της συνεδρίασης της Παρασκευής, με ορισμένους να θεωρούν ισχυρή την περίπτωση μείωσης μετά την επιβράδυνση της ανάπτυξης περισσότερο από το αναμενόμενο στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου. Η πλειονότητα είχε ζητήσει να παραμείνει, επισημαίνοντας τον κολλώδη πληθωρισμό και τις όλο και πιο αβέβαιες προοπτικές για το επόμενο έτος.
Από τους έξι οικονομολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα της Wall Street Journal, τέσσερις προέβλεπαν ότι η RBI θα παραμείνει αμετακίνητη, ενώ δύο είχαν προβλέψει μείωση.
Οι προσδοκίες ότι η RBI θα στραφεί σύντομα προς τη χαλάρωση της πολιτικής της αυξάνονται, ιδίως μετά τις περικοπές από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και άλλες κεντρικές τράπεζες στην Ασία. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας της Ινδίας τον Οκτώβριο ψήφισαν επίσης να αλλάξουν τη στάση τους όσον αφορά τη νομισματική πολιτική σε ουδέτερη, ενισχύοντας τις απόψεις ότι επίκεινται περικοπές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- North Evia Pass 2025: Λήγει η προθεσμία για την κάρτα των 150 ευρώ
- Φορολογική κλίμακα 2026 – 2027: Πόσο θα κοστίσει στον προϋπολογισμό η μεταρρύθμιση
- Υπουργικό: Συνεδριάζει στις 12:00 υπό τον Πρωθυπουργό
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στους 13 οι κατηγορούμενοι που έχουν προφυλακισθεί για τις παράνομες επιδοτήσεις
- Καιρός: ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας
- Wall Street: Ιστορικά υψηλά για τους τρεις βασικούς δείκτες
- Creta Farms: Επιστροφή σε ζημιές με πωλήσεις 146 εκατ. ευρώ
- Εργοστάσιο στη Βουλγαρία από τη γερμανική Rheinmetall, επένδυση 511 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








