Οριστικός απολογισμός των νεκρών μόλις ολοκληρωθούν οι εξετάσεις DNA
Οι έρευνες των αρχών είναι σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου να βρεθεί και το δεύτερο μαύρο κουτί του αεροσκάφους της Air India, που κατέπεσε λίγο μετά την απογείωσή του στη συνοικία Αχμενταμπάντ στην Ινδία.
«Η ομάδα της Υπηρεσίας Έρευνας Αεροπορικών Ατυχημάτων πιστεύει ότι η αποκωδικοποίηση των μαύρων κουτιών θα δώσει απαντήσεις σχετικά με το τι συνέβη κατά τη διάρκεια της πτώσης ή λίγα δευτερόλεπτα πριν από την πτώση», δηλώνει ο αρμόδιος υπουργός για την Πολιτική αεροπορία της Ινδίας, Ραμοχάν Ναίντου, δίνοντας εντολή εκτενούς παρακολούθησης του στόλου των 34 αεροσκαφών Μπόινγκ 787.
Ήδη από χθες ισχύει εντολή πρόσθετων τεχνικών ελέγχων για το στόλο των Boeing 787-8/9 που φέρουν τους κινητήρες Genx, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων των ηλεκτρονικών συστημάτων των κινητήρων, αλλά και ελέγχων που σχετίζονται με τα καύσιμά τους.
Οριστικός απολογισμός μόλις ολοκληρωθούν οι εξετάσεις DNA
Την ίδια ώρα οι διασώστες αναζητούν ακόμα στα συντρίμμια σορούς καθώς οι συγγενείς περιμένουν υπομονετικά για ώρες έξω από το νοσοκομείο στο Αχμενταμπάτ προκειμένου να ταυτοποιηθούν.
Χάσαμε τα μέλη της οικογένειάς μας και τώρα περιμένουμε να παραλάβουμε τους σορούς. Έχουμε δώσει δείγματα αίματος μας για το DNA και μας έχουν ζητήσει να περιμένουμε για 72 ώρες, δήλωσε συγγενής θύματος.
«Είναι σχεδόν ανεξήγητο» – Τι λέει στο BBC ειδικός σε θέματα αεροπορίας για τον μοναδικό επιζώντα της μοιραίας πτήσης της Air India
Το αεροσκάφος με τους 242 επιβαίνοντες συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή, πάνω σε κτήριο φοιτητικής εστίας ιατρικής σχολής.
Συνολικά 279 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο, στη συνοικία Αχμενταμπάντ στα κτίρια όπου προσέκρουσε το Μπόινγκ.
Μόνο ένας επιβάτης κατάφερε να βγει ζωντανός από το μοιραίο αεροπλάνο.
Τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές είναι πολλά. Όπως, αν υπήρχαν εμπόδια στον διάδρομο απογείωσης, αν υπήρξε μηχανική βλάβη αλλά και αν υπήρξε σύγχυση στο πιλοτήριο και προβλήματα επικοινωνίας στον πύργο ελέγχου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο πρόεδρος που θα σταματούσε τους πολέμους κάνει και στρατιωτικές παρελάσεις
- Tesla: Αυξάνει την τιμή των μοντέλων της λόγω μειωμένης ζήτησης
- Περιστέρι: Αναβάτης μηχανής αντάλλαξε πυροβολισμούς με οδηγό Ι.Χ.
- ΕΚΤ: Το φθινόπωρο η απόφαση για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων
- Μέση Ανατολή: Mπαράζ επιθέσεων του Ιράν στο Ισραήλ με τουλάχιστον 8 νεκρούς και 200 τραυματίες
- Ήπιος καιρός και μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού αναμένονται τοπικές βροχές
- Δολοφονία γερουσιαστή στη Μινεσότα και του συζύγου της
- Η Κίνα στηρίζει το Ιράν στην «υπεράσπιση των νόμιμων δικαιωμάτων του»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις