Ηταν η δεύτερη μικρότερη από τον Οκτώβριο, μετά την αύξηση του Απριλίου κατά 3,4%
Οι τιμές των κατοικιών στη Βρετανία τον Μάιο ήταν 3,5% υψηλότερες, όπως έδειξαν τα μηνιαία στοιχεία της Nationwide τη Δευτέρα, μετά την απροσδόκητη μηνιαία αύξηση 0,5% που ανέτρεψε σε μεγάλο βαθμό την πτώση του Απριλίου.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει μηνιαία αύξηση 0,1% και ετήσια αύξηση 2,9%.
Η εποχικά προσαρμοσμένη μηνιαία αύξηση ήταν η μεγαλύτερη από τον Δεκέμβριο, ενώ η ετήσια αύξηση ήταν η δεύτερη μικρότερη από τον Οκτώβριο, μετά την αύξηση του Απριλίου κατά 3,4%.
Οι βρετανικές πωλήσεις ακινήτων αυξήθηκαν κατακόρυφα τον Μάρτιο, καθώς οι αγοραστές επεδίωκαν να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές πριν από τη λήξη της μερικής απαλλαγής από τους φόρους αγοράς, προτού μειωθούν απότομα τον Απρίλιο, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.
Ωστόσο, η Nationwide δήλωσε ότι η ζήτηση φαίνεται να έχει ανακάμψει τον Μάιο.
«Παρά τις ευρύτερες οικονομικές αβεβαιότητες στην παγκόσμια οικονομία, οι υποκείμενες συνθήκες για τους δυνητικούς αγοραστές κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένουν υποστηρικτικές», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Nationwide, Robert Gardner.
Η χαμηλή ανεργία, οι μισθοί που αυξάνονται ταχύτερα από τον πληθωρισμό και η προοπτική ορισμένων περαιτέρω μειώσεων των επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας δρουν ως ώθηση στην αγορά ακινήτων, είπε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μητσοτάκης: Σε 15 μέρες οι ανακοινώσεις για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες
- Καστελόριζο: Βυθίστηκε σκάφος της Frontex – Ανάμεσα στους τραυματίες η πρέσβειρα της Εσθονίας
- ΑΚΡΙΤΑΣ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Ν. 3556/2007
- Attica Group: Ανανέωση στόλου με αγορά τριών νέων πλοίων
- ΟΠΑΠ: Ολοκληρώθηκε η μεταφορά έδρας στο Λουξεμβούργο – Μετονομασία σε Allwyn AG
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ήπια κέρδη με το βλέμμα στο πετρέλαιο – Ράλι 9% από Commerzbank
- ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΣΤΟΛΟΥ
- ΟΠΑΠ Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΛΟΓΗΣ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΑΥΤΟΥ ΣΕ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








