Ικανοποιημένος από την πορεία των έργων στο Φράγμα Πείρου – Παραπείρου, στο Αστέρι του Νομού Αχαΐας, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του επίσκεψης στην περιοχή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Το κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό και τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γεώργιο Καραγιάννη, επισκέφτηκε το Φράγμα στο πλαίσιο της περιοδείας του κ. Μητσοτάκη στο Νομό Αχαΐας.
_x000D_
Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή της Intrakat, Αναστάσιο Αρανίτη, σχετικά με τη σημασία του έργου για την ύδρευση της Πάτρας, καθώς και για τη λειτουργία του Φράγματος. Το σημαντικό αυτό έργο, ανάδοχος του οποίου είναι η Κ/Ξ «Ιntrakat – Γκολιόπουλος», τροφοδοτεί με πόσιμο νερό τη ΒΙΠΕ Πάτρας, καθώς και οικισμούς των Δήμων Πάτρας, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου και έρχεται να δώσει λύση στο χρόνιο πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου και προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθή λειτουργία των εργασιών, η ανάδοχος Κοινοπραξία προχώρησε σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας για τον Έλεγχο και τη Χαρτογράφηση της Στρωμάτωσης του Ταμιευτήρα του Φράγματος.
_x000D_
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 12,4 εκατ. ευρώ με συγχρηματοδότηση από το ΥΜΕΠΕΡΑ και εθνικούς πόρους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του επιτελείου του Κιρ Στάρμερ λόγω της υπόθεσης Επστάιν
- Αγγιξε τα 6.50 μέτρα η στάθμη του νερού στο Πύθιο του Διδυμότειχου
- Ανοιχτή πρόσκληση 360.000 ευρώ για startups και ΜΜΕ σε καινοτόμες λύσεις φυτικών πρωτεϊνών
- Τέλος στην ασυλία των funds ζητά το ΠΑΣΟΚ: “Να επιβληθεί ο νόμος για τα κόκκινα δάνεια”
- Χαλαρά πέρασε από τις Σέρρες η ΑΕΚ 4-0 τον Πανσερραϊκό για την 20η αγωνιστική της Super League
- Ανετη νίκη για την Τακαϊτσι στην Ιαπωνία, εξασφαλίζει πάνω από τα δύο τρίτα των εδρών
- Ελπίδες για νίκη επί του προχωρημένου καρκίνου του πνεύμονα χάρη σε νέο εμβόλιο
- Aσχημη πτώση για τη γνωστή Αμερικανίδα αθλήτρια του αλπικού σκι, Λίντσεϊ Βον
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








