Βάσει της συμφωνίας, το Μεξικό έχει την υποχρέωση να αφήνει να ρέουν μεγάλες ποσότητες νερού τις ΗΠΑ από τον Ρίο Γκράντε, μέσω δικτύου φραγμάτων και ταμιευτήρων
Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να αυξήσει κατά 5% τους τελωνειακούς δασμούς σε μεξικανικά προϊόντα αν το Μεξικό δεν φροντίσει να φτάσει «αμέσως» περισσότερο νερό στην πολιτεία Τέξας, στο πλαίσιο διμερούς συμφωνίας του 1944 για τους υδάτινους πόρους.
«Το Μεξικό συνεχίζει να παραβιάζει τη συμφωνία μας για το νερό», ανέφερε ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ μέσω Truth Social, απαιτώντας η γειτονική χώρα να φροντίσει να φτάσουν 250 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού στη χώρα του ως το τέλος της τρέχουσας χρονιάς και κατόπιν μεγαλύτερες ποσότητες και διαμηνύοντας πως, σε διαφορετική περίπτωση, θα επιβληθούν επιπρόσθετοι δασμοί 5% σε μεξικανικά προϊόντα εισαγόμενα στη χώρα του.
«Μέχρι τώρα, το Μεξικό δεν ανταποκρίνεται» στις υποχρεώσεις του, στηλίτευσε.
Βάσει της συμφωνίας, το Μεξικό έχει την υποχρέωση να αφήνει να ρέουν μεγάλες ποσότητες νερού τις ΗΠΑ από τον Ρίο Γκράντε, μέσω δικτύου φραγμάτων και ταμιευτήρων.
Η έλλειψη νερού πλήττει τόσο τους αγρότες όσο και τους κτηνοτρόφους στην πολιτεία Τέξας, επέμεινε ο αμερικανός πρόεδρος.
Η μεξικανική κυβέρνηση επιχειρηματολογεί πως η ξηρασία προκαλεί εντεινόμενο πρόβλημα στους υδάτινους πόρους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αταλάντα ή Λεβερκούζεν αντίπαλος του Ολυμπιακού στη νοκ άουτ φάση του Champions League
- Θρυλική πρόκριση στα νοκ άουτ του Champions League ο Ολυμπιακός, επικράτησε 2-1 του Αγιαξ
- ΠΑΣΟΚ: Πέθανε η υποψήφια βουλευτής Αριστέα Καζάκου σε ηλικία 40 ετών
- Βρετανία: Ο Ρόμπι Γουίλιαμς ξεπέρασε τους Beatles στα άλμπουμ που πήγαν Νο1 στις πωλήσεις
- Ευρωπαϊκές αγορές: Απώλειες στους δείκτες υπό το «βάρος» ASML και LVMH
- S&P: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της ΔΕΗ, επιβεβαίωσε το «BB-»
- Γερμανία: Η κυβέρνηση προβλέπει ανάπτυξη 1% και 2,1% πληθωρισμό για το 2026
- Αφέθηκαν ελεύθεροι ο ιδιοκτήτης και τα δύο στελέχη για τη φονική έκρηξη στη «Βιολάντα»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








