To επόμενο «κρίσιμο» βήμα στη πορεία του νέου νομοσχεδίου για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας θα λάβει χώρα σήμερα Τρίτη στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.
Ειδικότερα, ο Νόμος περί Άμυνας και Διακοινοβουλευτικής Εταιρικής Σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας 2021, όπως ονομάζεται επίσημα, θα τεθεί για συζήτηση στην ημερήσια διάταξη της επιτροπής. Αν τελικώς υπερψηφιστεί, θα ανοίξει πλέον ο δρόμος για την κατάθεση του προς ψήφιση στην ολομέλεια του Σώματος της Γερουσίας.
Υπενθυμίζεται ότι το διακομματικό νομοσχέδιο που φέρει τις υπογραφές του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, και του γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο, επιχειρεί να κάνει το επόμενο βήμα για την περαιτέρω εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Αθήνας. Υπό αυτό το πρίσμα, φιλοδοξεί να οικοδομήσει πάνω στη δυναμική που δημιούργησε ο νόμος East Med Act. Ως εκ τούτου, προβλέπει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τη αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών αλλά και για τη υποστήριξη του εκσυγχρονισμού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Logismos ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Προϋπολογισμός ΕΕ: Η Ελλάδα και άλλες 16 χώρες ενώνουν δυνάμεις κατά των περικοπών
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Ευρωαγορές: Ανοδικό κλείσιμο με στήριξη από τα αδύναμα στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- UNIBIOS Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ
- Σαουδική Αραβία: Σχέδια επίθεσης στους Χούθι για να σπάσει ο κλοιός στην Ερυθρά Θάλασσα
- Η Hans Anders αναστέλλει τις πωλήσεις των γυαλιών Meta λόγω ανησυχιών για την ιδιωτικότητα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








